E.ON Sverige AB

Sirpa Franzén ny presschef på E.ON

Dela

I september tillträder Sirpa Franzén som ny presschef för E.ON Sverige och kommer att ansvara för bolagets svenska pressarbete i avdelningen Corporate Communication and Public Affairs. Hon kommer närmast från presschefsrollen på Säkerhetspolisen.

– E.ON och energimarknaden befinner sig i en stor omställning där nya kundlösningar blir alltmer viktiga för den framtida energiförsörjningen. Vi har påbörjat en resa mot ett förnybart Sverige och med detta behöver vi också bygga upp nya kompetenser inom kommunikationsområdet. Sirpa kommer med sina erfarenheter att kunna bidra på ett mycket positivt sätt till nya och E.ON och därmed också alla våra kunder och andra intressenter, säger Yvonne Borg, kommunikationsdirektör på E.ON.

Sirpa har lång erfarenhet av att utveckla press- och PR-arbete i stora organisationer såsom Regeringskansliet och Försvarsmakten och senast från presschefsrollen på Säkerhetspolisen där hon ansvarat för pressarbete, kriskommunikation och lanseringen av Säpo på Twitter.

– Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat Sirpa med sina erfarenheter från kommunikation och förändringsarbete i samhällsviktiga verksamheter. Hon kan långsiktigt stärka och bredda vår kommunikation och PR såväl som vår kriskommunikation, säger Ann-Nina Finne, Head of Corporate Communication & Public Affairs.

– Jag är verkligt glad över att få jobba på E.ON i en spännande tid som är full av goda och hållbara möjligheter för energibranschen. För mig är det viktigt med grundläggande värden i en verksamhet och E.ON har ett särskilt starkt förändrings- och utvecklingsarbete som det känns extra bra att få bli en del av säger Sirpa Franzén.

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Rekordstark försäljning av solceller från E.ON11.9.2018 10:04Pressmeddelande

Antalet installerade solceller växer snabbt i Sverige och försäljningen av solceller från E.ON har varit rekordstark det här året. Under 2018 beräknas försäljningen till privatpersoner och mindre företagskunder att öka med upp emot 250 procent jämfört med 2017. Genom att vara med före, under och efter installationen gör E.ON det tryggt och enkelt för kunden att skaffa solceller och i höst lanseras dessutom en unik app som gör det möjligt att följa produktion, konsumtion och hur lönsam solcellsinvesteringen är.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum