Statens Institutionsstyrelse

SiS lanserar digital studentarena

Dela

Statens institutionsstyrelse (SiS) provar nu ett helt nytt grepp för att hitta fler kompetenta medarbetare till myndighetens ungdomshem och LVM-hem. SiS digitala studentarena 2022 syftar till att synliggöra SiS som en stor och intressant arbetsgivare för blivande behandlingspedagoger och socialpedagoger över hela landet.

Till SiS studentarena 2022 har myndigheten bjudit in YH-studenter från ett 30-tal utbildningar. De kommer att kunna röra sig runt i en digital miljö med avatarer, föreläsningar, mängder av material, filmer och personliga möten med medarbetare och experter.

I arenan finns rum med olika inriktning, och det ska vara lätt att knyta kontakter som leder till praktik, vikariat och framtida tillsvidareanställningar.

– SiS har ett komplext uppdrag som ställer höga krav på att vi kan rekrytera medarbetare med rätt kompetens. Därför testar vi nya grepp för att nå ut till fler och berätta om vår viktiga verksamhet, säger Maria Emtfors, chef för enheten för kompetensförsörjning på SiS HR-avdelning.

– Våra blivande medarbetare finns spridda över hela Sverige, och med ett digitalt event kan vi möta dem där de är.

SiS studentarena 2022 är öppen klockan 9-13 onsdag den 14 september. De inbjudna studenterna har sedan tillgång till eventet i ytterligare en vecka.

SiS bedriver tvångsvård av barn och unga med allvarliga sociala eller psykosociala problem, och vuxna med missbruksproblematik. Det är ett viktigt samhällsuppdrag som kräver att många är med och bidrar till att möjliggöra positiva förändringar. Vi vill att SiS ska vara det naturliga valet för dig som vill arbeta med vård och behandling av samhällets mest utsatta grupper.

Kontakter

Bilder

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Svetsarvägen 10
171 22 Solna

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 21 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Solna.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till Socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

SiS går upp i stabsläge på grund av platsbristen21.6.2022 10:31:20 CEST | Pressmeddelande

Statens institutionsstyrelse, SiS, kan idag inte leva upp till kravet att omedelbart anvisa plats utifrån barnens och ungdomarnas behov och socialtjänstens efterfrågan. SiS har på flera ungdomshem tvingats reducera antalet platser på grund av personalbrist och svårigheter att rekrytera medarbetare med rätt kompetens. Därför upprättas nu en nationell stabsorganisation i syfte att stödja och förbättra den rådande platssituationen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum