Åklagarmyndigheten

Sista förhandlingsdag i ärende om sexualbrott på Södermalm, Stockholm

Dela

I morgon torsdag avslutas rättegången mot den s.k. Nytorgsmannen, som är misstänkt för grov våldtäkt, ett tjugotal våldtäkter, grov fridskränkning, sexuella övergrepp och barnpornografibrott.

Kammaråklagare Helena Nordstrand är inte tillgänglig för media efter sista förhandlingsdagen. Däremot kommer hon att vara tillgänglig när dom har meddelats. Datum för detta är för närvarande inte känt, men pressmeddelandet uppdateras när så är fallet.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 7816-20.

Här finns tidigare pressmeddelande  i ärendet.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum