Åklagarmyndigheten

Sista förhandlingsdag i omfattande ärende om grov organiserad brottslighet i Stockholm

Dela

I morgon onsdag den 16 juni är sista förhandlingsdag i målet där 30 personer är åtalade misstänkta för en rad olika brott, bland annat försök till mord, synnerligen grovt narkotikabrott och människorov. Åklagaren är tillgänglig efter att förhandlingsdagen är avslutad.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 3712-21.

Observera att platsen är Stockholms tingsrätts säkerhetssal på Bergsgatan.

Kontakt

Kammaråklagare Anna Stråth är tillgänglig för media för kortare kommentarer på plats i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt direkt efter avslutad förhandling i morgon, onsdag. Dagen är planerad att avslutas runt kl. 15, men tidpunkten kan förändras och går inte att meddela i förväg.

I samband med att dom meddelas kommer åklagarna också att vara tillgängliga för media.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum