Åre 2019

Sista kollen innan alpina VM: FIS Final Inspection

Dela

Huvudintressenterna i organisationen av alpina VM, ledda av Internationella skidförbundet FIS högsta ledning, kommer att vara på plats i Åre i mitten av oktober för att genomföra den sista inspektionen inför alpina VM. Förhoppningsvis ges klartecken för de förberedelser som gjorts, fyra månader innan eventet startar.

Lars “Linken” Lindqvist, styrelseordförande, Åre 2019 AB. Foto: Marlene Nilsen.
Lars “Linken” Lindqvist, styrelseordförande, Åre 2019 AB. Foto: Marlene Nilsen.

Det var en varm och skön kväll i Barcelona i juni 2014 när Internationella skidförbundets president Gian-Franco Kasper framförde beskedet att Åre hade valts till värdort för FIS Alpine World Ski Championships, 2019.

Fyra och ett halvt år har gått sedan dess och en rad testevenemang har genomförts av VM-organisationen Åre 2019, vilket inkluderar den årliga världscupen i parallellslalom i Stockholm, junior-VM 2017 och Audi FIS Ski World Cup Finals (världscupfinalen) 2018. Nu är det äntligen dags för sista kollen innan alpina VM: FIS Final Inspection

Under FIS Final Inspection, som pågår 15-17 oktober, kommer Åre 2019 att ta emot nyckelrepresentanter från FIS ledning och sporttekniska experter tillsammans med rättighetsägarna Infront och Sveriges Television i Åre. Även representanter från nationella och lokala intressenterna SkiStar och Svenska skidförbundet, som gemensamt äger VM-bolaget och är involverade i organisationen av alpina VM, Åre kommun, Åre Destination och World Championships Region 2019 kommer att vara på plats.

– Vi är givetvis jätteglada över att det äntligen är dags för Åre 2019s Final Inspection. Det är spännande för att det är det här slutgiltiga provet vi har förberett oss för i så många år. Det är den sista kontrollen innan betygsättningen, säger Lars Lindqvist, styrelseordförande för Åre 2019 och fortsätter:

–  Vi ligger bra till i våra förberedelser. Vi har ett bra och proffsigt ledarteam och en organisation som består av hårt arbetande och kompetenta personer så vi är trygga inför Final Inspection och ser fram emot det med självförtroende.

Under de två mötesdagarna kommer det att göras inspektioner av läget i backarna och genomgångar av övriga förberedelser när fyra månader nu återstår innan VM-invigningen den 4 februari. Inspektionen av backarna kommer att beröra allt det som rör åkare, teammedlemmar och serviceteam men säkerhetsplanering, snöproduktion och logistik kommer också att gås igenom.

Vid genomgången av förberedelserna kommer att alla områden i organisationen att beröras, som kommunikation, service, event och mat, men särskilt fokus kommer att ligga på planerna att göra alpina VM till en skidfest för alla. För Internationella skidförbundet kommer intresset för planerna kring besökarservice, aktiviteter, logistik, transport och marknadsföring att vara särskilt stort. Det inledande mötet följs av ett antal workshops och möten i mindre grupper med ännu mer detaljerade värderingar av aspekter som rör till exempel media, sändningar, marknad och sponsring, sport med mera.

Nyckelord

Bilder

Lars “Linken” Lindqvist, styrelseordförande, Åre 2019 AB. Foto: Marlene Nilsen.
Lars “Linken” Lindqvist, styrelseordförande, Åre 2019 AB. Foto: Marlene Nilsen.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum