Stiftelsen Skansen

Sista kvällen med Blå måndag bjuder på Ekdahl Bagge Big Band 20 augusti

Dela

Nu är sommarens serie av jazzmåndagar snart över. Sist ut på Sollidenscenen den 20 augusti Ekdahl Bagge Big Band med gäster i konserten New things, new tunes.

Ekdahl Bagge Big Band.
Ekdahl Bagge Big Band.

Ekdahl Bagge Big Band är ett storband i Stockholm som startats av Per Ekdahl och Carl Bagge. Idén väcktes ur ett gemensamt intresse för storband som ensembleform och ett gemensamt önskemål om att komponera ny musik för den formen. Bandet startades hösten 2014 och gav sin första konsert på Scalateatern i Stockholm. Bandet har fortsatt att spela på Scala regelbundet och våren 2017 kom debutalbumet New Thing. 

På scenen medverkar en rad musiker på sax, träblås, trumpet, trombon och så Carl Bagge på piano, Martin Sjöstedt bas och Per Ekdahl trummor.

Jazzmåndag
Blå måndag är en del i en kväll med jazz på fyra scener. Kvällen börjar kl 17.00 med jazz på Gubbhyllans veranda, och vid 18.00 spelas det också på den lilla musikpaviljongen vid Café Terrassen. Blå måndag på Sollidenscenen startar 19.00 och från 20.00 kan man avrunda kvällen med dans till Skansens storband under ledning av Leif Kronlund.

 

Bilder

Ekdahl Bagge Big Band.
Ekdahl Bagge Big Band.
Ladda ned bild
Carl Bagge
Carl Bagge
Ladda ned bild
Per Ekdahl
Per Ekdahl
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum