Trafikverket

Sista stoppet innan nytt dubbelspår Strängnäs-Härad

Dela

Trafikverket bygger dubbelspår Strängnäs-Härad och stänger tillfälligt av järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta. Från måndag den 11 juni till söndag den 17 juni ersätts regionaltågen med buss. Restiden förlängs med cirka 30 minuter.

Tågtrafiken behöver stoppas för att det ska vara säkert att arbeta på och intill spåret och plattformen. Nu färdigställs de moment där Trafikverket behöver kunna arbeta utan trafik på spåret. Det här är projektets sista planerade avstängning innan dubbelspåret är klart i sommar. Då blir det möjligt att köra tätare turer med bättre punktlighet.

Ersättningsbussarna i Strängnäs avgår från den östra delen av Långbergsgatan intill gångtunneln. På måndag morgon den 18 juni rullar tågen igen.

SJ informerar om ersättningstrafik på sin hemsida: www.sj.se/trafikinfo eller via SJ:s app.

När regionaltågen ersätts med buss på den här sträckan förlängs restiden med cirka 30 minuter. Observera att bussarna avgår tidigare än ordinarie tidtabell från Eskilstuna för att kunna ansluta till tåget i Läggesta. 

Under perioden 25 juni till 19 augusti stängs även järnvägen på sträckan Stockholm Central-Stockholm södra (Getingmidjan). Trafikverket renoverar de spår som utgör en av landets mest trafikerade tågsträckor och en central pusselbit för tågtrafiken i hela landet.

Du som åker regionaltåg får byta i Flemingsberg när du ska in och ut ur Stockholm. Fjärrtågsresenärer byter vid Stockholms södra.

Kontakter

Vid frågor, kontakta:
Leif Haagensen (Dubbelspår Strängnäs-Härad), 010-123 67 62
Ranald MacDonald (Stockholm Central-Stockholms södra), 010-123 03 93
Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum