Åre 2019

SJ Nattåg – enklaste vägen till Åre: ta del av erbjudandet på vår webb

Dela

Vår partner SJ har skapat möjligheten att boka VM-resan till ett förmånligt pris. Boka en miljösmart resa – boka tåget via vår hemsida och få rabatt på ditt köp.

Ta tåget till Åre! Det är ett både hållbart och smidigt sätt att resa. Boka via vår hemsida så får du rabatt på bokningen. Foto:
Ta tåget till Åre! Det är ett både hållbart och smidigt sätt att resa. Boka via vår hemsida så får du rabatt på bokningen. Foto:

Snart riktas världens blickar mot Åre där alpina VM går av stapeln den 5 februari 2019. Du kan resa både effektivt och hållbart om du reser dit med SJ Nattåg. Under tiden som du sover tar SJ dig till Jämtland och rakt in i hjärtat av Åre.

– Tåget är en livsnerv i Jämtland och Åre och en länk till övriga Sverige och världen och tack vare tågförbindelserna finns det ett bra och miljövänligt alternativ till bil och flyg. Det är viktigt att det finns en bra infrastruktur i den här regionen, säger Niklas Carlsson, VD för VM-bolaget Åre 2019.

Du kliver av på tågstationen i centrala Åre efter en god natts sömn i god tid innan tävlingarna börjar. Det är gångavstånd till både festivalområdet och tävlingsarenan och dessutom kommer bussar att frekvent trafikera byn under alpina VM. Om du vill kan du ta en dagstur till Åre. Åk på kvällen, spendera dagen på plats och ta nattåget tillbaka igen.

Tåget har minimal miljöpåverkan och för VM-arrangören Åre 2019 är det viktigt att det finns transportalternativ som har liten inverkan på miljön. Åre 2019 siktar mot ett, i så stor utsträckning det går, fossilfritt alpint VM och hoppas att besökarna väljer tåget för att bidra till den visionen.

– I en värld där klimatet förändras och där den alpina skidåkningen påverkas mycket av varmare klimat är det viktigt för oss som VM-arrangör att visa att det går att göra något. Vår vision är att genomföra ett så hållbart alpint VM som möjligt och där passar tåget och vår partner SJ väl in i bilden eftersom tåget är ett klimatsmart transportalternativ, säger Niklas Carlsson.

Nattågen går varje kväll från Göteborg och Stockholm, och kommer fram till Åre lagom till frukost.

Boka din tågresa här för att få 10 procents rabatt!

Nyckelord

Bilder

Ta tåget till Åre! Det är ett både hållbart och smidigt sätt att resa. Boka via vår hemsida så får du rabatt på bokningen. Foto:
Ta tåget till Åre! Det är ett både hållbart och smidigt sätt att resa. Boka via vår hemsida så får du rabatt på bokningen. Foto:
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum