Schibsted

SJ ny partner till Svenska hjältar – riktar fokus på miljöhjältar

Dela

Miljö och klimat är ett av vår tids mest engagerande och viktiga ämnen. Med SJ som ny partner lanserar nu Svenska hjältar en ny kategori – Miljöhjälten. ”Klimat och miljö är några av de bevakningsområden som Aftonbladet har satsat på de senaste åren och det känns kul och viktigt att nu få lyfta upp alla hjälteberättelser som finns där”, säger Lena K Samuelsson, publisher Aftonbladet.

I kategorin Miljöhjälten lyfter Svenska hjältar personer och initiativ som inspirerar andra till en mer hållbar framtid.
I kategorin Miljöhjälten lyfter Svenska hjältar personer och initiativ som inspirerar andra till en mer hållbar framtid.

SJ går in som partner i Svenska hjältars nya kategori Miljöhjälten. SJ:s presschef Tobbe Lundell lyfter fram möjligheten att rikta strålkastarljuset mot viktiga frågor som hur vi på olika sätt kan leva mer klimatsmart.

– Vi på SJ brinner för klimatfrågor och arbetar själva varje dag för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Årets miljöhjälte är ett sätt att lyfta fram vardagshjältar och inspirera fler att göra skillnad för klimatet. Det är tillsammans vi kan skapa en hållbar framtid, säger Tobbe Lundell.

I kategorin Miljöhjälten lyfter Svenska hjältar tillsammans med SJ fram personer som med sin drivkraft och ett nytänkande inspirerar andra till en mer hållbar framtid. En miljöhjälte kan vara alltifrån en person som bidrar med nya innovationer och idéer för hållbar konsumtion till en grupp vänner som plockar plast från stranden på sin fritid.

– Det finns så många goda exempel att visa upp. Om vi ska lyckas åstadkomma verkliga effekter måste vi alla vara aktiva och bidra på olika sätt. Vi på SJ är stolta över att få vara med och lyfta fram de riktigt goda initiativen som kan sporra oss andra till att göra mer hållbara val i allt från konsumtion till transport, säger Tobbe Lundell.

Helena Mastberg, chef för Aftonbladet Svenska hjältar, är nöjd att kunna presentera den nya kategorin Miljöhjälten.

– Vi är oerhört glada att ha SJ med på tåget! Vi vet att våra läsare älskar att inspireras av andra som gör en insats för en hållbar framtid och med den här satsningen kommer vi att rikta strålkastaren på personer som verkligen gör skillnad.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Mastberg, chef Svenska Hjältar, Aftonbladet. Tel: 076-772 63 30. E-post: helena.mastberg@aftonbladet.se.
Tobbe Lundell, presschef SJ. Tel: 010-751 51 84. E-post:tobbe.lundell@sj.se
 
Under hela året letar Aftonbladets Svenska hjältar-redaktion kandidater till de olika hjälte- kategorierna och publicerar artiklar om de nominerade. På den stora Svenska Hjältar-galan i december prisas hjältarna. Pristagaren utses av Svenska Hjältars jury, som består av prinsessan Sofia, Kristin Kaspersen, Morgan Alling, Janne Andersson Margaux Dietz, Shima Niavarani, Kodjo Akolor, Marika Carlsson, samt Sveriges överbefälhavare Micael Bydén och ärkebiskop Antje Jackelén.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

I kategorin Miljöhjälten lyfter Svenska hjältar personer och initiativ som inspirerar andra till en mer hållbar framtid.
I kategorin Miljöhjälten lyfter Svenska hjältar personer och initiativ som inspirerar andra till en mer hållbar framtid.
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

PodMe fyller på kassan och fortsätter resan mot en miljon prenumeranter – Schibsted investerar vidare i PodMe23.10.2020 09:02:13 CESTPressmeddelande

Podcastlyssnandet fortsätter att öka starkt, inte minst genom PodMe som med sin disruptiva affärsmodell är en av de mest tongivande aktörerna på marknaden. Nu fortsätter mediekoncernen Schibsted att satsa på bolaget genom att göra en ny investering. Satsningen innebär att PodMe kommer att kunna fortsätta utveckla både plattformen, innehållet och satsa vidare på den internationella expansionen. Tidigare i år gjordes en framgångsrik lansering på den norska marknaden.

Expressen/GT/KvP ser över distributionen tillsammans med Aftonbladet8.10.2020 14:00:00 CESTPressmeddelande

Bonnier och Schibsted ser tillsammans över kvällstidningarnas distribution till återförsäljarna. Detta för att säkra de tryckta tidningarnas framtid. ”Givet minskande papperstidningsupplagor tittar vi nu på olika möjligheter att effektivisera distributionen. Vi utreder vad olika möjligheter innebär ur olika aspekter, men inga beslut är fattade”, säger Bengt Ottosson, på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum