Bookmark Förlag

Själsfränden av Sofie Sarenbrant är sommarens mest lyssnade ljudbok

Dela

Själsfränden av Sofie Sarenbrant ligger på första plats när de svenska strömningstjänsterna Storytel, Bookbeat och Nextory presenterar sommarens mest lyssnade ljudböcker 2022. Deckarstjärnan har även varit den mest lyssnade författaren totalt sett hos Bookbeat under sommarmånaderna. Boken är inläst av Katarina Ewerlöf.

Själsfränden, som släpptes den 24 maj, väver Sofie Sarenbrant på ett unikt sätt in aktuella och känsliga ämnen som självmord och filicid. Resultatet är en lika angelägen som spännande deckare med många parallella spår. Hur mycket är ett människoliv värt?

”Fantastiskt att så många har lyssnat på Själsfränden i sommar”, hälsar Sofie Sarenbrant. ”Att få starta jobbhösten och planeringen av nästa Emma Sköld med en sådan nyhet är guld värt för mig. Jag blir så peppad att komma igång med uppföljaren.”

Själsfränden är den tionde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Boken är inläst av skådespelaren Katarina Ewerlöf, som även toppar Nextorys lista över mest populära inläsare.

"Sofie Sarenbrant och Katarina Ewerlöf är en drömduo”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Om man som jag dagligen följer topplistan har det förstås känts väldigt bra, men det är superhärligt att få förstaplaceringen bekräftad.”

SOFIE SARENBRANT debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019 och 2020. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över 4 miljoner exemplar i 15 länder. SyndabockenMytomanen och Skyddsängeln blev årets mest lyssnade böcker på Storytel 2018, 2020 och 2021. Sofie Sarenbrant har också vunnit Stora E-bokspriset tre gånger.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Sanna Sporrong Repro: JK Morris Inläsare: Katarina Ewerlöf
Omslag: Sanna Sporrong Repro: JK Morris Inläsare: Katarina Ewerlöf
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Itisam Ali första vinnaren av Bookmarks skrivtävling16.9.2022 14:33:15 CEST | Pressmeddelande

I maj utlyste Bookmark Förlag en skrivtävling med syftet att uppmuntra unga talanger att våga satsa på sitt skrivande. Att utse en vinnare blev svårare än väntat med över 130 inskickade bidrag. Men nu är tävlingen avgjord, och vinnaren av Bookmarks skrivtävling 2022 heter Itisam Ali, är 16 år och bor i Angered. Nu prisas hon med 10 000 kronor och ett VIP-besök på Bokmässan för sin novell ”Knutna kvinnor”. Nästa vecka åker hon till Göteborg för att gratuleras av förlag och författare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum