Håll Sverige Rent

SJÖLOG blir Chalmers första miljömärkta event

Dela

Minskad nedskräpning och minskad miljöbelastning i stort är målet när SJÖLOG nu blir miljömärkt av Håll Sverige Rent. SJÖLOG är först ut att bli ett Miljömärkt Event av Chalmers alla arrangemang.

– Nedskräpning med plast som till slut hamnar i havet är ett av vår tids värsta miljöproblem, och vi tycker att det är så roligt att studenterna på Chalmers vill dra sitt strå till stacken genom att miljömärka sitt event, säger Malin Larsson Salo, ansvarig för Miljömärkt Event på Håll Sverige Rent.

Sjöfarts och logistikmässan SJÖLOG äger rum den 20–21 februari 2019 och arrangeras av en projektgrupp bestående av studenter från Chalmers sjösektion. Mässan har funnits sedan 2006, men nytt för i år är att mässan har blivit ett Miljömärkt Event.

Miljömärkningen har delats ut av Håll Sverige rent och innebär att SJÖLOG, i och med mässan i februari, kommer att arbeta för minskad miljöbelastning samt nedskräpning i samband med eventet. SJÖLOG blir det första Chalmerseventet att ha en miljömärkning.

För mer information:
Malin Larsson Salo, ansvarig för Miljömärkt Event på Håll Sverige Rent, telefon 073-230 47 95

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum