Vänsterpartiet

Sjöstedteffekten: 100-procentig medlemsökning

Dela

Sedan Jonas Sjöstedt valdes till partiordförande, har Vänsterpartiet fördubblat sitt medlemstal. Det är den snabbaste medlemsökningen i partiets moderna historia.

I januari 2012 hade Vänsterpartiet 11 246 medlemmar. Nu i veckan fick partiet in sin 22 987 medlem. Det innebär att Vänsterpartiet har mer än en fördubbling av antalet medlemmar än vid kongressen 2012, då Jonas Sjöstedt valdes till partiordförande. Och det är en accelererande ökning.
- Många har kommit i år. Vi har fått in fler än 5 806 nya medlemmar bara sedan januari i år och efter första maj har medlemsökningen fullkomligt exploderat. Just nu får vi in cirka 70 medlemsansökningar per dag, säger Aron Etzler, partisekreterare för Vänsterpartiet.

Vad beror ökningen på?
- Det är säkert en effekt av valrörelsen, men det handlar ju också om att vi är det enda partiet som i grunden vill göra något åt de växande klyftorna i samhället, fortsätter han.

22 987 medlemmar är mycket även satt i ett historiskt perspektiv. Redan i våras noterade Vänsterpartiet den högsta medlemssiffran på 50 år. Sedan dess har tillströmningen av nya medlemmar fortsatt.

För mer information:
Vänsterpartiets presstjänst: 070-620 00 64 (ej sms)

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum