Halebop

Sju av tio har upplevt stel stämning på första dejten

Dela
Åtta av tio oroar sig för stel stämning på första dejten. En oro som tyvärr är helt befogad då sju av tio också har upplevt dålig stämning på en första dejt, enligt en ny Sifo-undersökning från Kantar Public på uppdrag av Halebop.
Halebops Icebreaker-jour hjälper dig lösa den där första dejten.
Halebops Icebreaker-jour hjälper dig lösa den där första dejten.

Det är mycket som kan gå fel när man ska gå på dejt med en person för första gången. Enligt undersökningen känner många oro för att det ska bli just stel stämning. Av alla tillfrågade som någon gång varit på en dejt svarade hela 78 procent att de varit oroliga för dålig stämning inför den. Och tyvärr är också oron befogad. I undersökningen svarade 69 procent att de någon gång upplevt stel stämning på första dejten.

– Många relationer har gissningsvis aldrig blivit av på grund av en stel första dejt eller för att man inte vågat ta första steget. Som Sveriges schysstaste operatör gör vi något åt saken. Med vår ”icebreaker-jour” dit man kan vända sig hjälper vi Sveriges singlar att inleda den där första konversationen i sommar. Skicka i väg ett sms under jourens öppettider och Halebop fixar din första dejt, säger Nicklas Stuxgren, Head of Halebop.

Kvinnor har varit på fler stela dejter
Undersökningen visar att det är fler kvinnor än män som varit på en första dejt och upplevt stel stämning – 77 procent jämfört med 69 procent av männen.

Kvinnor oroar sig också i större utsträckning för att det kan bli dålig stämning på en dejt. Av de tillfrågade svarade nämligen 85 procent av kvinnorna att de känt oro för dålig stämning, jämfört med 73 procent bland männen. Om detta beror på att kvinnor faktiskt varit på fler stela dejter eller bara är mer inkännande av stämningen går inte att utläsa av undersökningen.

Om undersökningen
Undersökningen har genomförts av Kantar Public på uppdrag av Halebop. Den bygger på 1 971 intervjuer med svenska allmänheten 18–45 år och är riksrepresentativ. Datainsamlingen genomfördes i den slumpmässigt rekryterade Sifopanelen mellan 9–16 juni 2022.

Kontakter

För mer information, kontakta gärna:
Maria Hazard, presskontakt Halebop, maria.hazard@obeyapr.se, 070-335 90 70

Bilder

Halebops Icebreaker-jour hjälper dig lösa den där första dejten.
Halebops Icebreaker-jour hjälper dig lösa den där första dejten.
Ladda ned bild

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum