Apollo

Sju av tio svenskar är nyfikna på Albanien - vacker natur och en intressant historia lockar

Dela

Som första researrangör i Skandinavien börjar Apollo i maj att flyga direkt till det oexploaterade Albanien. Intresset har varit enormt och hela sju av tio svenskar uppger att de kan tänka sig att åka dit. Albanien listas dessutom som 2018 års hetaste resmål av resemagasinet Vagabond.

Hamnen i Durres
 

Enligt en undersökning som Apollo har utfört tillsammans med Sifo är de främsta anledningarna till att svenskar vill resa till Albanien: (1) att det är ett prisvärt alternativ, (2) för den vackra naturen med höga berg och orörda stränder, (3) kombinationen en spännande historia och sol och bad.

–Att så många visar intresse för Albanien är otroligt roligt men föga förvånande. Albanien är verkligen ett spännande resmål och våra tidigare satsningar i södra Albanien har varit en riktig succé! Att vi i år öppnar upp direktflyg och ett nytt resmål, semesterorten Durres, gör Albanien till ett resmål att räkna med framöver, säger Peter Browall Sverigechef på Apollo.

Yngre och barnfamiljer extra nyfikna – och charterresenärerna vill vara först

Enligt undersökningen är det framförallt den yngre målgruppen, mellan 18 och 44 år och barnfamiljer som är intresserade av detta nya oprövade resmål. I dessa grupper uppger nämligen 8 av 10 att de kan tänka sig att semestra i Albanien. Dessutom uppger 10 procent av de som vanligtvis åker på charterresor att de lockas av att vara den första i bekantskapskretsen att åka till Albanien

Saranda hamn

Fem anledningar att resa till Albanien:

1. Spännande historia och fascinerande utveckling

Albaniens unika historia och det faktum att landet under så lång tid har haft stängda gränser gör det till ett resmål utöver det vanliga. Här finns oändligt med arkeologiska skatter, slott, UNESCO-arv och romersk historia. Det är en spännande upplevelse att resa hit nu då utvecklingen är i full gång – men långt ifrån färdig. Mycket av det gamla är bevarat även om många hotell är helt splitternya.

2. Den majestätiska naturen och de vackra stränderna

Finns det egentligen något vackrare än ett resmål med både storslagana fjäll och fina stränder? Albanien har båda delarna. Här är utsikten vacker oavsett var du befinner dig – och tycker du om att vandra är detta ett riktigt drömresmål. Både resmålet Durres och Saranda kan skryta med långa fina sandstränder och kristallklart vatten.

3. Den kulinariska upplevelsen

Vi svenskar har länge älskat italiensk och grekisk mat – i Albanien får du en perfekt kombination av dessa smakkulturer– toppat med lokala specialiteter. Det serveras färska skaldjur och kött direkt från grillen varvat med smakrika grönsaker och söt frukt.

4. Plånboksvänligt

Albanien är ett land som fortfarande är under utveckling och ett relativt nytt turistresemål, det gör att priserna är några av de lägsta kring Medelhavet!

5. Lokalbefolkningen

Albanerna är ett härligt folk - varma och tillmötesgående. Nästan alla du pratar med vill både visa och berätta om sitt land, det märks att albanerna är glada att ta emot turister. De flesta pratar bra engelska och som turist får du hjälp med allt mellan himmel och jord.

 

Om undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under tiden 16-24 februari 2018. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa utomlands och intresse för att resa utomlands. Svaren är riksrepresentativt fördelat över Sverige. 

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Nyckelord

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo öppnar sitt första koncepthotell i Norden: Apollo Mondo Family i Båstad15.5.2020 09:34:01 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo sitt allra första Apollo Mondo Family hotell i Norden, i samarbete med Hotel Riviera Strand - en del av Gram Hotels. Hotellet blir en del av Apollos familjekoncept. Detta är andra steget i en långsiktig strategi för att etablera semesterupplevelser inom Norden. Redan förra veckan släppte researrangören nyheten om Apollo Sports etablering i Sverige. Fler nordiska nyheter kommer att presenteras inom kort.

Apollo lanserar semester i Sverige7.5.2020 16:50:45 CESTPressmeddelande

I sommar är det många som fått ändra sina semesterplaner. Apollos fokus har alltid varit att skapa minnesvärda semesterupplevelser runt om i världen. Även inför den här sommaren pågår arbetet för fullt med att utveckla nya destinationer och i år har turen kommit till resmål i Skandinavien - och allra först ut är Sverige. Från och med idag och framåt lanserar Apollo en rad erbjudanden som ska hjälpa svenskar att semestra lokalt, hälsosamt och inom ramen för rådande omständigheter. Det blir allt från lokala pärlor till familjehotell med sport, träning och aktiviteter för barn. Inom kort lanserar vi också vårt första nordiska Mondo Family-hotell som ligger naturskönt och direkt på stranden, men var är ännu hemligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum