Svenska Friidrottsförbundet

Sju uttagna till U23-EM i Gävle

Dela

I dag gjordes den första uttagningen till junior-EM i Gävle 11-14 juli. Och det är totalt sju namn som tar plats i truppen. – Det känns fantastiskt kul att börja ge klartecken till våra äldsta juniorer, som skall få visa att borta är bra men hemma är bäst. På pappret har vi redan några medaljkandidater och min förhoppning är självklart att de tar fighten om medaljerna! säger förbundskapten för U23 Jonas Anshelm.

Här följer samtliga sju uttagna med kommentar från Jonas:

400m häck:
Minna Svärd, IF Göta: "Minna har tävlat på bra i USA för sitt Texas A&M och har visat att hon har en stabil nivå på 400m häck."

Wiliam Frobe, Täby IS: "Liksom Minna har Wiliam tävlat på i USA och gjort fina tider på 400m häck under våren."

5000m:
Suldan Hassan, Ullevi FK: "Suldan har hittat en bra mix med långverkande och snabba kolhydrater. Fantastiskt fina 13.31,35 på 5000m i Torrance, Kalifornien samma dag som kvalperioden började gör honom till en medaljkandidat."

3000m hinder:
Simon Sundström, IFK Lidingö: "Han visade tidigt att han vill vara med och utmana på 3000m hinder"

Kula:
Wictor Petersson, Malmö AI: "Wictors fantastiska 20.70 tidigt på säsongen har gett mersmak med många stötar över 20 meter."

Diskus:
Vanessa Kamga, Upsala IF: "Vanessa har kastat bra både innan och under kvalperiod med stabila serier kring 55 meter".

Tiokamp:
Andreas Gustafsson, Falu IK: "Andreas presterade en fin tiokamp i scweiziska Landquart förra helgen med nytt fint personligt rekord på 7400 poäng."

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är rättvis och ärlig, och en individuell utmaning.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

Svensk Friidrott och RaceONE lanserar plattform för virtuella lopp27.3.2020 13:01:58 CETPressmeddelande

När många lopp ställs in för att begränsa smittspridningen av coronaviruset covid-19 tappar både löpare och föreningar en motivationsfaktor och värdefulla intäkter. För att stävja detta har Svensk Friidrott i samarbete med RaceONE tagit fram en tjänst för virtuella lopp. En alternativ loppupplevelse som både hjälper löpare att jobba mot sina mål och bidrar till intäkter för föreningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum