Linköpings kommun

Skäggetorpsskolan får matpris

Dela

Skäggetorpsskolan har fått Hagdahls pris för skolbarns matvanor. Priset delas ut av Hagdahlsakademin i samarbete med föreningen Östergötlands Barn till den skola i Östergötland som på bästa sätt stimulerar eleverna att utveckla goda matvanor och bidrar till att de får en sund inställning till mat. Hagdahlsakademin vill med priset även uppmuntra till medvetna val av råvaror, minskat spill och hänsyn till miljön.

Perosnalen i Skäggetorpsskolans skolrestaurang. Foto: Clas Vårdstedt

På Skäggetorpsskolan serveras, precis som på alla andra skolor i Linköping, tre olika rätter varje dag, varav ett vegetariskt alternativ. Cirka 75 procent av det som tillagas i skolrestaurangen lagas från grunden, köket kokar egen sylt och har även tagit fram egna kryddblandningar som idag används i Kost & Restaurangs alla kök.

Rektor Kajsa Andersson ser alla som arbetar på skolan som en helhet trots att måltidspersonalen och skolpersonalen finns i olika förvaltningar och månar om all personal. Samarbetet skola och kök är en framgångsfaktor och något som utmärker Skäggetorpsskolan.

Till hösten planerar skolan en workshop där all personal ska arbeta med frågor runt måltiden, mat, beteende och förståelse för varandra.

Det är första gången som en skola i Linköping vinner. Priset består av 10 000 kronor samt ett diplom som delas ut vid Hagdalsakademins årliga högtidssammankomst den 6 februari 2017 med efterföljande middag vid Linköpings slott.

Kontaktperson: Frida Stambeck, skolrestaurangchef, telefon 013 – 20 79 11 (kök), 0736-87 70 00

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum