Skåne i solcellstoppen – köper flest solceller i landet

Dela

E.ON säljer solceller som aldrig förr. Under årets första åtta månader ökade orderingången i landet med 32 procent jämfört med föregående år. Den största ökningen, 80 procent, noterades i Skåne.

Simrishamn är den kommun som sticker ut mest med störst uppgång både i antal anläggningar och procent, där är försäljningsökningen 300 procent. Efterfrågan på solel är stor i Skåne, säger David Sätterman, chef för E.ONs solcellsverksamhet i Sverige.

Enligt David Sätterman beror det heta intresset för solel till viss del på att Skåne har mycket goda förutsättningar för solenergi. En god solinstrålning kompletteras av vårt litet kallare nordiska klimat, vilket kyler solcellspanelerna och därmed ökar effektiviteten.

Det är glädjande att se den stora efterfrågan av solceller i Skåne och att vi tillsammans med våra kunder kan tillföra lokalt producerad förnybar energi till energisystemet, säger David Sätterman.

Den offensiva trenden håller i sig även nationellt då det nya gröna rotavdraget som infördes den 1 januari 2021 har fått stor effekt. Enbart under perioden januari till och med augusti har det i år kommit in närmre 6000 föranmälningar om att ansluta solceller till E.ONs nät. Det kan jämföras med förra året då det kom in 4226 föranmälningar under motsvarande period.

Statistik från branschföreningen Svensk Solenergi visar att antalet föranmälningar fortsätter att stiga generellt i landet. Under årets första åtta månader var antalet föranmälningar 38 procent högre än under motsvarande period förra året. Svensk Solenergis prognoser för året pekar även på att antalet installationer ser ut att öka med 52 procent i år jämfört med 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON och Skånes Ornitologiska Förening i samarbete för Skånes berguvar24.9.2021 13:30:44 CEST | Pressmeddelande

Med ett vingspann på upp emot 170 centimeter är berguven en mäktig, men dessvärre ovanlig syn i Skåne. För att ge den hotade arten bättre förutsättningar för överlevnad säkrar E.ON elledningar i närheten av ugglornas revir. De förebyggande insatserna görs i samarbete med Skånes Ornitologiska Förening och är en del av E.ONs arbete för hållbarhet och biologisk mångfald.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum