Stiftelsen Skansen

Skansen erbjuder en trygg julupplevelse med förköpsbiljetter

Dela

I år bjuder Stiftelsen Skansen in till en julvandring genom historia och djurpark där gäster kan njuta av julens mat och handla årets julklappar. För att skapa en trygg julupplevelse behöver alla som besöker Skansen under adventshelgerna förboka sin biljett. Årskortsinnehavare behöver kostnadsfritt boka sin plats.

Stiftelsen Skansen bjuder in till en stämningsfull och trygg julpromenad i vackra miljöer. Julen på Skansen är fokuserad till adventshelgerna och äger rum på en mycket större yta än vanligt.

– Det har varit ett tufft år för hela landet. Under de senaste månaderna har vi sett att många av våra branschkollegor tvingats ställa in sina jularrangemang. Skansens stora ytor utomhus blir en viktig fördel för oss i att kunna skapa trygga gästerbjudanden, även under rådande restriktioner. Vi vet hur viktig julen på Skansen är, inte bara för oss och våra interna samarbetspartners, utan även för våra gäster. Därför känns det bra att kunna presentera en ny julupplevelse som ska vara trygg för alla, säger Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef på Skansen.

För att förhindra trängsel och skapa trygga besök måsta alla gäster boka en förköpsbiljett via Ticketmaster. Detta gäller även årskortsinnehavare som måste boka plats, men utan extra kostnad. Gästen bokar en specifik insläppstid då man kan passera genom Skansens Huvudentré. Väl inne kan man njuta av Julen på Skansen så länge man själv önskar. Varje dag finns det ett begränsat antal biljetter.

– Det är viktigt att vi kan fortsätta fira traditioner och erbjuda ett fint julfirande på Skansen. I år kan man på nya, och gamla, sätt ta del av en kulturhistorisk jul, träffa våra djur och handla sina julklappar tryggt, säger Åsa Magnusson, chef för Skansens kulturhistoriska avdelning.

Alla gäster kommer att kunna följa en promenadslinga förbi levandegjorda miljöer, där Skansens pedagoger finns på plats och berättar om julfiranden från förr. Längs med hela promenaden finns delikatesser och lokalproducerat hantverk till försäljning. Djurparken är öppen som vanligt och bidrar till alla barns och vuxnas jul, även om björnen sover.

– Årets jul på Skansen växte visserligen fram ur något så tråkigt som att vi behöver förhindra trängsel och inte kan erbjuda en julmarknad. Men med årets upplägg känns det ändå glädjande att kunna konstatera att julen har alla förutsättningar att till och med bli bättre än tidigare, säger Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef på Skansen.

Julupplevelsen på Skansen är fokuserad till adventshelgerna (28-29 nov, 5-6 dec, 12-13 dec, 19-20 dec) men Skansen har öppet alla dagar i veckan på temat jul.

Biljetter till Julen på Skansen säljs via Ticketmaster. Biljettsläpp onsdag 11 november, kl 10.00.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Skansen möter ett ökat intresse för hus och hem – storsatsar på hantverk under hösten3.9.2021 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Pandemin har skapat ett ökat fokus på hemmet och vad vi omger oss med. Intresset för olika typer av slöjd och hantverk är stort och tilltagande. Det märks även på Skansen där en ökad andel stockholmare besöker parken och hämtar inspiration till egna bygg- och inredningsprojekt. Därför kommer Skansen i höst, med start imorgon den 4 september, att uppmärksamma just hantverk. Under fem helger ges möjlighet att upptäcka historisk hantverkskunskap, byggnadsvård, slöjd, textil- och mathantverk för alla. Det går även att boka in sig på exklusiva kurser och guidade visningar på dessa teman.

Handarbetets Vänner Skola i designsamarbete med Klässbols och Skansenbutiken15.4.2021 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Studerande hämtar inspiration från friluftsmuseet Skansen för att ta fram en limiterad kollektion linnehanddukar. Den 1 maj presenterar Skansenbutiken en ny kollektion med handdukar i hellinne, formgivna av textilstuderande vid HV Skola och tillverkade av Klässbols Linneväveri. Klassen har skapat fyra nya mönsterbilder och vävt de första teknikproverna för hand. Inspiration till motiven har de hittat i Skansens miljö. Hela kollektionen vävs upp hos Klässbols Linneväveri och lanseras hos Skansenbutiken i en första upplaga om 20 exemplar av varje handduk. De studerande går sitt sista år på Högre Textil Hantverksutbildning på HV Skola. Med sina intryck från Skansen som utgångspunkt har klassen tillsammans med Klässbols Linneväveri utforskat uttryck i vävstol, experimenterat med bindningar och tagit fram en unik design där form och funktion står i fokus. – Som studerande har det varit en fantastisk möjlighet att få designa en handduk som vävs upp på ett kvalitetsväveri som Klässbols. Att s

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum