Stiftelsen Skansen

Skansen har nominerats till Stora Turismpriset 2016

Dela

Stockholms stad har nominerat Skansen till Stora Turismpriset 2016 för ett aktivt arbete med turistfrågor ur ett barn-, mångfalds- och jämställdhetsperspektiv.

Folkdanslaget
Folkdanslaget

 - Vi är väldigt stolta och glada över att ha blivit nominerade, säger Skansens vd John Brattmyhr, och vi tar det som en fin bekräftelse på att våra satsningar berör och är viktiga för många, att vi utvecklas i samklang med vår samtid och framtid. Nu ser vi fram emot byggstarten av det nya Östersjöhuset som ytterligare kommer att utveckla Skansens pedagogiska verksamhet och engagemang i miljöfrågorna.

- Skansen är en av Stockholms allra viktigaste besöksanledningar. Jag är stolt över att ett så anrikt museum är så aktuellt och nyskapande. De arbetar aktivt med en mängd samarbetspartners och ett tiotal utlandsmarknader. Av Skansens ca 1,4 miljoner årliga besökare är 40% av dem från utlandet, säger Thomas Andersson, vd på Visit Stockholm.

Här är några av de omdömen som lett fram till nomineringen: ”Skansen har genom åren byggt upp ett antal verksamheter där framförallt barn kan delta och genom aktiviteter kopplade till miljön och tiden leva sig in i och lära sig om livet förr. Det finns en rad programpunkter som bygger på interaktion och förmedling av kultur. Här finner Skansen naturliga vägar för att integrera jämställdhets-, mångfalds- och barnperspektiv i de verksamheter som rör program och barnaktiviteter.”

”Skansens samarbete med Röda korset möjliggör för nyanlända familjer att få en dag tillsammans med en volontär från Röda korset besöka Skansen. Under 2016 har samarbetet med Röda korset utökats och en av teaterföreställningarna inom ramen för Lill-Skansenteatern är numera anpassad så att den passar alla barn oavsett vilket språk man pratar.”

Fakta om priset
Stora Turismpriset är ett landsomfattande pris som går till en aktör som gjort ”föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige”. Varje län i Sverige erbjuds att delta med en kandidat och Stockholm har valt att nominera Skansen för stora insatser inom folkbildning och samarbete med samhällsaktörer. Varje nominerad länskandidat får 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats och den nationella vinnaren får 100 000 kronor.
Prisutdelningen kommer att ske på Quality Hotel Globe i Stockholm tisdagen den 18 oktober.

Bilder

Folkdanslaget
Folkdanslaget
Ladda ned bild
Låtspel i Delsbogården. Foto: Maria Johansson.
Låtspel i Delsbogården. Foto: Maria Johansson.
Ladda ned bild
Diskmadammer på höstmarknad. Foto: Christina Westberg.
Diskmadammer på höstmarknad. Foto: Christina Westberg.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum