Stiftelsen Skansen

Skansen höjer priset på årskortet

Dela

Idag höjs priset på Skansens årskort från 295 kronor per år till 365 kronor per år. Även om Skansen stängde i fredags går det att stödja verksamheten genom att köpa ett årskort som i praktiken börjar gälla ett år framåt från den dagen Skansen öppnar igen.

Utsikt över Sollidenscenen på Skansen
Utsikt över Sollidenscenen på Skansen

Skansen stängde i fredags, till följd av pandemin, men försäljningen av presentkort och julklappar i webbshoppen är fortsatt igång. Många uttrycker sitt stöd genom att skänka gåvor och efterfrågan på årskort är stor. Sedan beskedet om stängning för en vecka sedan har Skansen sålt 1 099 årskort och försäljningen är uppe i totalt 104 992 årskort under 2020. 

–  Vårt mål var att sälja 120 000 årskort i år, ett mål vi nästan kommit upp i trots den svåra pandemin. Vi är tacksamma och överväldigade av stödet vi upplever och hoppas att fler vill nyttja möjligheten att köpa ett årskort på Skansen som julklapp till nära och kära. Försäljningen av årskort bidrar till att upprätthålla vår verksamhet och börjar gälla från den dag vi slår upp portarna igen, säger Yvonne Nordlind, Marknads- och kommunikationschef på Skansen. 

Antalet gäster för 2020 landade på över 600 000 

Antalet gäster på Skansen stannade vid totalt 632 683 besökare – att jämföra med fjolårets besöksstatistik som låg på rekordsiffran 1,4 miljoner besökare. Under förra veckan, efter besked om att Skansen stänger den 27 november, hade Skansen totalt 12 335 besökare. 

–  Vi kan bara konstatera att förra veckans besökstal är ett kvitto på att Skansen är en viktig plats för stockholmarna. Året som gått har varit annorlunda för alla och vi är stolta över att vi har lyckats ge över 600 000 personer möjlighet att njuta av Skansen på ett säkert sätt. Vi är väldigt glada för all kärlek och stöd vi får från allmänhet och gäster. Nu hoppas vi att utveckling går åt rätt håll och att Skansen under nästa år kan ta emot ännu fler gäster igen, säger John Brattmyhr, VD för Skansen. 

Om du vill stödja Skansens verksamhet kan du ge en gåva, köpa en julklapp i Skansenbutikens webbshop eller köpa ett årskort. Läs mer på skansen.se/stod-stiftelsen-skansen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Utsikt över Sollidenscenen på Skansen
Utsikt över Sollidenscenen på Skansen
Ladda ned bild
Pedagog i Skogaholms köksflygel på Skansen
Pedagog i Skogaholms köksflygel på Skansen
Ladda ned bild
Skansens årskort
Skansens årskort
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Skansen möter ett ökat intresse för hus och hem – storsatsar på hantverk under hösten3.9.2021 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Pandemin har skapat ett ökat fokus på hemmet och vad vi omger oss med. Intresset för olika typer av slöjd och hantverk är stort och tilltagande. Det märks även på Skansen där en ökad andel stockholmare besöker parken och hämtar inspiration till egna bygg- och inredningsprojekt. Därför kommer Skansen i höst, med start imorgon den 4 september, att uppmärksamma just hantverk. Under fem helger ges möjlighet att upptäcka historisk hantverkskunskap, byggnadsvård, slöjd, textil- och mathantverk för alla. Det går även att boka in sig på exklusiva kurser och guidade visningar på dessa teman.

Handarbetets Vänner Skola i designsamarbete med Klässbols och Skansenbutiken15.4.2021 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Studerande hämtar inspiration från friluftsmuseet Skansen för att ta fram en limiterad kollektion linnehanddukar. Den 1 maj presenterar Skansenbutiken en ny kollektion med handdukar i hellinne, formgivna av textilstuderande vid HV Skola och tillverkade av Klässbols Linneväveri. Klassen har skapat fyra nya mönsterbilder och vävt de första teknikproverna för hand. Inspiration till motiven har de hittat i Skansens miljö. Hela kollektionen vävs upp hos Klässbols Linneväveri och lanseras hos Skansenbutiken i en första upplaga om 20 exemplar av varje handduk. De studerande går sitt sista år på Högre Textil Hantverksutbildning på HV Skola. Med sina intryck från Skansen som utgångspunkt har klassen tillsammans med Klässbols Linneväveri utforskat uttryck i vävstol, experimenterat med bindningar och tagit fram en unik design där form och funktion står i fokus. – Som studerande har det varit en fantastisk möjlighet att få designa en handduk som vävs upp på ett kvalitetsväveri som Klässbols. Att s

Skansens vd träffade facebookgruppen Rädda Skansen – deras stöd har resulterat i en fotobok15.1.2021 13:39:31 CET | Pressmeddelande

I slutet av mars 2020 blev det känt att Stiftelsen Skansen var nära konkurs. På mindre än 24 timmar slöt trogna Skansenanhängare upp i Facebookgruppen Rädda Skansen och förvandlade kris till gemenskap. Nu har Skansens vd träffat en av administratörerna för att tacka för deras insatser, och fick samtidigt ta emot det första exemplaret av gruppens fotobok.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum