Stiftelsen Skansen

Skansen i topp när drop in-bröllopstrenden sprider sig

Dela

För varje år blir antalet kyrkor, museer, skidanläggningar och andra institutioner som ordnar drop in-bröllop fler. Många väljer att lägga det på alla hjärtans dag. Skansen, som startade trenden, håller dock fast vid försommarbröllop och startar istället nedräkningen den 14 februari. I år är det åttonde gången gillt och 115 dagar kvar till den 10 juni då Sveriges i särklass största bröllopsfest går av stapeln.

Bröllopskyssen. Foto: Maria Joohansson.
Bröllopskyssen. Foto: Maria Joohansson.

- Det är både glädjande och smickrande att så många sett vad vi gör och också vill ordna drop in-bröllop, säger Maria Kirsch, producent på Skansen.

Förra året valde 465 par att gifta sig på drop in.

- Visst, det blir en del köande, men stämningen brukar vara på topp och Skansen och bröllopsparen strålar ikapp, säger Maria Kirsch.

Precis som tidigare år behövs i princip ingen planering alls för de som vill gifta sig. Allt finns på plats – borgerliga vigselförrättare och präster, vittnen, musik, florister, fotografer, champagne, jordgubbar, restauranger och picknickplatser. Ingen bokning behövs, bara giltig hindersprövning och legitimation.

Antal drop in-vigslar på Skansen tidigare år:
2010: 357
2011: 257
2012: 436
2013: 436
2014: 463
2015: 440
2016: 465

Bilder

Bröllopskyssen. Foto: Maria Joohansson.
Bröllopskyssen. Foto: Maria Joohansson.
Ladda ned bild
Nygifta. Foto: Marie Andersson.
Nygifta. Foto: Marie Andersson.
Ladda ned bild
Nygifta. Foto: Marie Andersson.
Nygifta. Foto: Marie Andersson.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum