Stiftelsen Skansen

Skansen och Skansen-Akvariet på samma biljett!

Dela

Äntligen kan man köpa entré till både Skansen och Skansen-Akvariet samtidigt. Kombibiljetten lanseras lagom till sportlovet den 25 februari och priserna blir 220:- för vuxen, 200:- för student/pensionär och 110:- för barn.

Surikatungar. Meercat cubs. Foto: Bo Jonsson.
Surikatungar. Meercat cubs. Foto: Bo Jonsson.

På Skansen pågår sportlovsaktiviterna och på Skansen-Akvariet kan man träffa allehanda djur från sengångare, surikater, ormar, hajar, spindlar och krokodiler för att bara nämna några få. Nu blir det enklare för alla att ta del av båda. Kombibiljetten kostar 220:- för vuxen, 200:- för student/pensionär och 110:- för barn.

-Vi är glada att ha hittat en bra lösning på något som många av våra gäster frågat efter, säger Skansenchefen John Brattmyhr. Skansen-Akvariet är en viktig aktör här hos oss och ett fantastiskt akvarium.

Sportlovet på Skansen bjuder på korvgrillning och lån av sparkar eller styltor på Bollnästorget, sagor och berättelser framför brasan i Back Mats stuga, täljning i Skogens hus där man också kan se utställningen Djur på vintern eller mysa i bokhörnan. Det är Öppen cirkusskola i Bragehallen alla dagar. Det är sportigt som på 1930–talet i järnhandlarbostaden och Konsumbutiken bredvid håller öppet. Man kan hälsa på i Skogsarbetarkojan och se hur skogsarbetarna levde för 100 år sedan. Dit kommer också Skogsmulle den 4 mars. 

Bilder

Surikatungar. Meercat cubs. Foto: Bo Jonsson.
Surikatungar. Meercat cubs. Foto: Bo Jonsson.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trendiga gråärter skapar rusning på Skansen9.1.2019 10:21Pressmeddelande

När Agneta Magnusson skulle presentera sin bok och ha en föreläsning om den trendiga gråärten, och de lika intressanta rovorna och kålrötterna, på Skansen den 16 januari blev det fullbokat direkt. -Det hade vi inte räknat med, säger Sarah Gühne som ansvarar för föreläsningsverksamheten. Som tur är har Agneta en lucka i kalendern så hon kan komma tillbaka för en ny föreläsning redan nu den 24 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum