Stiftelsen Skansen

Skansen satsar på framtidens bränsle!

Dela

Nu tankas Skansens dieseldrivna bilar, maskiner och fordon med EcoPar, ett miljövänligare alternativ till diesel. Minskningen i utsläpp motsvarar 98 flygresor Stockholm – Paris eller 407 bilresor Stockholm – Göteborg.

EcoPar
EcoPar

Att gå över till miljövänligare bränsle ingår i Skansens arbete med hållbar utveckling och ligger i linje med Sveriges nationella miljömål. På Skansen arbetar man kontinuerligt med att miljöanpassa samtliga delar av verksamheten. Det innebär en ständig utveckling och översyn av energieffektivisering, avfallshantering, utsläpp till mark, luft och vatten samt förebyggande av förorening.

-Vi har tagit ett stort steg framåt i miljöarbetet, säger Karin Ringholm som är chef för Skansens Park- och trädgårdsavdelningen. Äntligen kan vi byta ut all diesel och börja köra miljövänligare med alla fordon, inte bara med de eldrivna bilarna.

EcoPar Bio är ett ultrarent och helt fossilfritt drivmedel. Utsläppen av CO2 minskar med upp till 90% jämfört med råoljebaserad dieselolja. Avgasernas cancerogena delar minskar med upp till 90%. De som tidigare fått hälsobesvär av dieselavgaser upplever att besvären minskar kraftigt eller försvinner helt när EcoPar Bio används som drivmedel.

Fakta om Skansens CO2-utsläpp

Under 2016 släppte Skansens dieseldrivna fordon ut 33 461 kg CO2.  Med EcoPar Bio kommer Skansen att minska sina CO2-utsläpp med 90%, vilket innebär ett utsläpp på 3 346 kg CO2 jämfört med 33 461 kg CO2, en minskning med 30 115 kg CO2.

Minskningen motsvarar (avser enkelresor)                
93 flygresor Stockholm - Paris                 (Sthlm – Paris 0,324 ton CO2 = 324 kg)
407 bilresor Stockholm – Göteborg         (liten bil Sthlm – Gbg = 74 kg CO2)
298 bilresor Stockholm – Umeå               (liten bil Sthlm – Umeå = 101 kg CO2)

Kontaktpersoner Skansen:

Karin Ringholm, chef Park- och trädgårdsavdelningen, 0708-14 20 81 

Tommy Lambrell, miljösamordnare, 0707-31 41 25

Bilder

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum