Stiftelsen Skansen

Skansen Sveriges mest besökta museum

Dela
Diskmadammer på höstmarknad. Dishwashing ladies. Foto: Christina Westberg.
Diskmadammer på höstmarknad. Dishwashing ladies. Foto: Christina Westberg.

Idag presenterade Riksförbundet Sveriges museers sin årliga besöksundersökning som genomförs bland medlemmarna i förbundet. Glädjande är att museibesöken ökar, och att Skansen håller ställningarna som Sveriges mest besökta museum.

-Det har varit ett intensivt år, säger Skansenchefen John Brattmyhr. Vi har firat 125 år, startat ett nytt och stort projekt i och med byggstarten på Östersjöprojektet Baltic Sea Science Center  och vi kan konstatera att vi haft en stor tillströming av utländska besökare under högsäsongen.

-Vi kan också konstatera att reformen med fri entré syns i årets något lägre besökssiffror men att tappet blivit mindre än vad vi förutsåg i början av året. 

Skansen som är ett friluftsmuseum med himlen som tak fick också sin beskärda del av regn och kyla under vårmånaderna, medan sommaren blev perfekt för att ta del av uteaktiviteter, sjunga allsång, spana på hantverk och hälsa på hos djuren.

-Vi hoppas och tror att 2017 kommer att bli ett lika spännande år med nya utmaningar och medgångar och att vi håller ställningarna som Sveriges mest besökta museum.

Bilder

Diskmadammer på höstmarknad. Dishwashing ladies. Foto: Christina Westberg.
Diskmadammer på höstmarknad. Dishwashing ladies. Foto: Christina Westberg.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Påsk på Skansen - marknad, pyssel och traditioner20.3.2018 07:00Pressmeddelande

Påsken firas med påsktraditioner i hus och gårdar, en påskmarknad full av hantverk, slöjd och påskgodis och med musik i Seglora kyrka, Älvrosgården och Missionshuset. I Skogens hus påskpysslas det hela påsklovet och på skärtorsdagen är det fri entré för alla barn som kommer klädda som påskkärringar och påskgubbar. Nytt för i år är att det finns kombibiljett för Junibacken och Skansen under påsklovet och fram till och med 15 april.

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum