Patent- och registreringsverket

Skapa affärsvärde med immateriella tillgångar

Dela

På onsdag är PRV, Patent- och registreringsverket, i Malmö för att tillsammans med Almi Skåne sätta fokus på hur små- och medelstora företag kan skapa affärsvärde med sina immateriella tillgångar.

Förmiddagen fokuserar på betydelsen av immaterialrätt och hantering av företagstillgångar för att skapa affärsvärde och tillväxt.

- Merparten av ett företags värde finns ofta bland de immateriella tillgångarna. Eventet i Malmö ska belysa detta genom att ge en bild av vilka tillgångar ett företag kan tänkas ha och varför det är viktigt att hantera dem på ett medvetet och strategiskt sätt, berättar Anton Blomberg, kundansvarig på PRV.

Förutom PRV deltar bland annat Malmöföretagen FEW, Flowin Och Zenit Design under dagen.

Datum: 26 april

Tid: kl. 09.00-13.00

Plats: STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

Återkom och meddela om du kommer att delta samt om du vill intervjua någon av deltagarna.

Mer information om dagen hittar du här.

Den 26 april varje år infaller World Intellectual Property Day, en dag som firas världen över. Dagen har instiftats av FN för att uppmärksamma immaterialrätten.

Vill ni uppmärksamma immaterialrättsdagen kan vi förutom seminariet ovan erbjuda er ny statistik på hur många patentansökningar, varumärkesansökningar och designasökningar som PRV får in från Skåne. Malmö är till exempel den femte patenttätaste kommunen i Sverige.

Vi kan även plocka fram spännande statistik som till exempel hur många kvinnor från Skåne som söker patent, eller vilket teknikområde som är dominerande. Vi kan jämföra statistiken med alla andra län i Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registeringsverket) är centret för immateriella rättigheter. PRV arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Genom att sprida kunskap om immateriella tillgångar och granska och registrera patent, varumärken och design skapar vi förutsättningar för en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum