Ömangruppen

Skapar bra inomhusklimat i ombyggda delar av Kvarteret Giraffen

Dela

Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner delar nu lokaler på Nobelgatan i Kalmar och utökar även sitt samarbete. Ett av bolagens gemensamma projekt har varit installation av ventilationssystemet i ombyggda delar av Kvarteret Giraffen i Kalmar.

Kvarteret Giraffen i Kalmar
Kvarteret Giraffen i Kalmar

– Det har varit ett samarbete där vi på Ömangruppen har fått hjälp av Axcell i arbetet med att montera ventilationssystemet och byta ut aggregat, berättar Kim Larsson, projektledare på Ömangruppen i Kalmar.

Giraffens handelsplats i Kalmar har funnits i 35 år och har över fem miljoner besökare per år. De senaste åren har platsen utvecklats för att bli en modern mötesplats.

– Ömangruppen har varit involverade i olika delprojekt. Nu senast har de byggt om och verksamhetsanpassat en lokal i en del av befintlig byggnad, för att fungera för bland annat gymverksamhet, berättar Martina Adolfsson Nyström, centrumchef på Giraffen.

Ett lösningsorienterat samarbete

Dan Isehav på Ingenjörsfirman M. Gustafsson AB har varit projektledare för byggnationen av de nya lokalerna.

– Vi har haft ett bra, lösningsorienterat samarbete med Ömangruppen. Det har varit snabba beslutsvägar och relativt kort byggtid, men jag tycker att resultatet har blivit mycket bra, säger Dan Isehav.

Systerbolagen Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner siktar på ett fortsatt samarbete i regionen.

– Projektet har fungerat kanonbra. Vi har ett gott samarbete och en daglig dialog här i Kalmar. Nu när vi sitter på samma lokaler så känner vi ju varandras medarbetare och vet vad de andra kan, säger Andreas Gustafsson, Affärsområdeschef på Axcell Fastighetspartner.

Nyckelord

Kontakter

Kim Larsson
Installationschef Ömangruppen, Kalmar
0480-46 33 07

Bilder

Kvarteret Giraffen i Kalmar
Kvarteret Giraffen i Kalmar
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 180 medarbetare fördelat på 18 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

Axcell Fastighetspartner och Ömangruppen flyttar till nya lokaler i Borås4.6.2020 09:38:21 CESTPressmeddelande

Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner är två systerbolag inom koncernen PropTech Sweden som båda erbjuder tjänster för fastigheter. Ömangruppen erbjuder helhetslösningar för inomhusklimat och energibesparing, medan Axcell tar hand om alla delar inom ekonomisk och teknisk förvaltning. Nu flyttar de in i nya, gemensamma lokaler på Källbäcksrydsgatan 8B, utmed riksväg 40 i Borås.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum