Stockholms stad

Skärholmens äldrefestival 3-7 september 2019

Dela

Upplevelser och aktiviteter i form av musik, dans, uppträdanden, föreläsningar, information, mat och dryck för boende Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg som är över 60 år.

En äldrefestival – vad är det?

-          Ja, det är helt enkelt ett par entusiasmerande dagar fyllda av inspirerande aktiviteter, umgänge, underhållning och glädje helt tillägnade alla över 60 år. Och det bästa är att nästan allting är gratis, berättar avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri Andreas Thorstensson.

Festivalens syfte är att ge äldre personer möjlighet att knyta nya kontakter och bryta eventuell isolering. Det kan göras genom att ta del av underhållning, information och genom att prova sådant som kanske inte funnits möjlighet att ta del av tidigare. Men festivalen har också ett annat syfte – att marknadsföra ordet äldre. Att vara över 60 är något att känna både stolthet och glädje över!

-          Vi hoppas att äldrefestivalen blir ett återkommande event. Det finns mängder av möjligheter och talanger att lyfta och det som bjuds på årets festival är endast en liten del av alla idéer och möjligheter som finns säger avdelningschef Andreas Thorstensson.

Äldrefestivalen anordnas av Skärholmens stadsdelsförvaltning tillsammans med flera idéburna organisationer/föreningar, företagare i stadsdelen och engagerade privatpersoner.

 

 

Äldrefestivalens program

 

Tisdagen den 3 september invigs Skärholmens äldrefestival klockan 11.00

Erik Slottner, äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholms stad kommunfullmäktige, inviger Äldrefestivalen.

Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri håller tal.

Dogge Doggelito, artist, föreläsare, författare, skåde-spelare,
tv-kändis och frontfigur i kultbandet Latin Kings från Botkyrka uppträder.

Plats: Stora salen i Skärholmens kyrka, Bodholmsplan 1

Nyckelord

Kontakter

Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Skärholmens stadsdelsförvaltning.
E-post: andreas.thorstensson@stockholm.se
Telefon: 08-508 24 552.

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum