RF/SISU

Skärpta allmänna råd i Västerbotten – så påverkas idrotten

Dela

Folkhälsomyndigheten har idag skärpt restriktionerna i Västerbotten för att bromsa smittspridningen av coronaviruset. För idrotten gäller nu att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar, med undantag för träning för barn och unga födda 2005 eller senare och för dem som utövar idrott som sitt yrke.

– Vi inom idrottsrörelsen har, precis som privatpersoner och övriga verksamheter i samhället, ansvar för att minska smittspridningen. Det vill vi såklart bidra till och förstår utifrån rådande situation att hårdare restriktioner införs, kommenterar länsidrottschef, Niclas Bromark.

– Vi är dock väldigt glada och tacksamma över att barn och unga fortsatt kan ta del av träningsverksamhet i sin idrottsförening, eftersom vi vet hur viktig idrotten är.

Gäller fram till 8 december
De lokala råden gäller från och med idag, 10 november, till och med 8 december, och påverkar i hög grad på vilka sätt idrott kan utövas och bedrivas i länet den närmsta tiden. Kärnan i restriktionerna är att undvika fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Det innebär bland annat att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar, vilket omfattar alla, med undantag för träning för barn födda 2005 eller senare samt de som utövar idrott som sitt yrke.

Information till idrotten
– ­Vi har, tillsammans med Länsstyrelsen och Region Västerbotten, bjudit in stora dela av Västerbottens idrottsrörelse till en digital informationsträff imorgon kväll (onsdag 11 novermber). Där kommer vi att ytterligare fördjupa oss i och förtydliga vad de lokala restriktionerna innebär för idrotten.

–  På grund av tekniska begränsningar har vi inte möjlighet att erbjuda alla Västerbottens föreningar en plats imorgon, men kommer att spela in träffen så att den även går att ta del av i efterhand.

Precis som tidigare gäller att varje enskild förening och förbund tar ansvar för och beslut om sin verksamhet, utifrån de råd och rekommendationer som gäller. Information som rör idrotten och coronarestriktionerna publiceras löpande på Riksidrottsförbundets hemsida (rf.se) samt RF-SISU Västerbottens hemsida (rfsisu.se/vasterbotten).    

För mer information, kontakta:
Niclas Bromark, länsidrottschef, RF-SISU Västerbotten, 070-511 43 11

Nyckelord

Kontakter

Niclas Bromark, länsidrottschef, RF-SISU Västerbotten, 070-511 43 11

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Västerbotten är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund i Västerbotten.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

Beslut om 220 miljoner i stöd för 2021 och äskande om 900 miljoner kronor för 2022 till 202424.6.2021 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Drygt 220 miljoner kronor fördelas mellan samtliga specialidrottsförbund för att bidra till idrottsrörelsens första steg till återstart efter pandemikrisen. De fem förbund som tilldelas högst belopp för återstart är Fotbollförbundet med 18 miljoner kronor och Friidrottsförbundet, Gymnastikförbundet, Handbollförbundet och Innebandyförbundet med 11 miljoner kronor vardera.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum