Umeå kommun

Skärpta allmänna råd påverkar kommunens verksamheter

Dela

Så här påverkas verksamheterna i Umeå kommun av de skärpta allmänna råd som har införts i Västerbottens län för att bromsa spridningen av covid-19.

Tisdagen den 10 november 2020 infördes skärpta allmänna råd i Västerbottens län för att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor, med målet att minska spridningen av covid-19. Beslutet kan innebära att kommunala verksamheter som är publika för besökare stänger tillfälligt, att öppettider ändras eller att det införs särskilda restriktioner.

Här finns information om hur olika verksamheter inom Umeå kommun påverkas av de skärpta allmänna råden.

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum