Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Skärpta krav på effektiv energianvändning

Dela

EU behöver öka sin energieffektivisering med 40% för att uppnå en hållbar förbrukning år 2030. Det konstaterar EU-parlamentariker Jytte Guteland (S) i en ny rapport till Europaparlamentets miljöutskott.

- Vi vet sen tidigare att åtgärder för att åstadkomma effektivare energianvändning bidrar till ökad ekonomisk tillväxt. Med de skärpta krav vi nu föreslår kan hundratusentals, ja upp till flera miljoner nya arbetstillfällen skapas, säger Jytte Guteland, som är den socialdemokratiska gruppens förhandlare i parlamentets miljöutskott för reformen av EU:s direktiv för energieffektivisering.

Effektivare energianvändning skulle också leda till bättre hälsa för unionens invånare i takt med att luftföroreningarna minskar. Samtidigt skulle EU:s importberoende minska och energisäkerheten öka när dagens miljöförstörande och ineffektiva metoder fasas ut.

- Men vi behöver också vidta åtgärder för att skydda de mellan 50 och 125 miljoner européer som inte har råd att värma sina bostäder eller betala sina energiräkningar, påpekar Jytte Guteland.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
ASP 14 G 315/Rue Wiertz 60
1047 Bryssel/Belgien

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet har sedan valet 2014 fem ledamöter - Marita Ulvskog (delegationsledare), Olle Ludvigsson, Jytte Guteland, Jens Nilsson och Anna Hedh.

Ledamöterna jobbar främst i Bryssel, men spenderar också mycket tid på hemmaplan, där de deltar i diverse event och möten. 12 gånger per år åker stor del av Europaparlamentet till Strasbourg, för de s.k. plenarsessionerna.

Ledamöterna har till sin hjälp ett kansli, baserat i Bryssel, som består av 15 personer.

Följ Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet