M Sverige

Skatteavdrag även för bilreparationer

Dela

Skatteavdrag för bilreparationer saknas i Finansdepartementets promemoria: Ytterligare stimulanser på hyber-området: En ny skattereduktion för reparationer och skattefri uthyrning av personliga tillgångar.

Caroline Drabe, vd, Riksförbundet M Sverige och Tommy Letzén, vd, MRF.
Caroline Drabe, vd, Riksförbundet M Sverige och Tommy Letzén, vd, MRF.

Förslaget från Finansdepartementet innehåller bland annat skatteavdrag för privatpersoner för reparationsarbeten. Promemorian hänvisar till EU:s avfallshierarki där minimering av mängden avfall och återanvändning prioriteras framför återvinning, energiutvinning och deponering. Att reparera tar mindre råvaror och energi i anspråk och ger lägre utsläpp än produktion av nya varor.

Riksförbundet M Sverige och MRF står undrande inför det faktum att fordonsverkstäder och bilen, kanske vår viktigaste hushållsmaskin, helt lämnas utanför förslaget. En sektor som i över ett sekel har haft hållbarhet och återvinning som ledstjärna. Ett väl servat och reparerat fordon har en lång livscykel, bidrar till ökad trafiksäkerhet samt är bättre ur ett hållbarhetsperspektiv.

Vi ser gärna att verkstadsbranschen inkluderas i detta förslag, helst med ett intervall för de belopp som privatpersonerna kan söka skattereduktion för.

Caroline Drabe, vd, Riksförbundet M Sverige

Tommy Letzén, vd, MRF

Kontakter

Bilder

Caroline Drabe, vd, Riksförbundet M Sverige och Tommy Letzén, vd, MRF.
Caroline Drabe, vd, Riksförbundet M Sverige och Tommy Letzén, vd, MRF.
Ladda ned bild

Länkar

Om

M Sverige
M Sverige
Fridhemsgatan 30
112 40 Stockholm

08-690 38 00http://msverige.se

Riksförbundet M Sverige är med 90 000 medlemmar Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter. Under sin nästan 100 år långa historia har organisationen gett sina medlemmar stöd, råd och inspiration för säkrare och roligare bilresor. M Sverige arbetar för en hållbar, säker och tillgänglig mobilitet. Samtidigt fortsätter engagemanget för trafiksäkerhet och bilkonsumenters rättigheter. 

Följ M Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från M Sverige

M Sverige varnar för oseriösa försäkringsavtal6.10.2021 05:50:00 CEST | Pressmeddelande

Det Hongkongregistrerade företaget Svenskt Fordonsskydd påstår sig erbjuda bilägare förlängning av bilens fabriksgaranti när den har gått ut. Den bilägare som nappar på erbjudandet riskerar att fastna i ett innehållslöst och dyrt avtal som dessutom förnyas automatiskt vid utebliven uppsägning. Konsumentverket har fört upp företaget på sin varningslista efter att ha mottagit över 800 anmälningar om vilseledande marknadsföring sedan början av 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum