Srf konsulterna

SKI redovisningstjänster 2021; Auktorisationen lyfter kundnöjdheten

Dela

Under sensommaren genomförde Svenskt Kvalitetsindex, SKI, den andra studien i ordningen för bransch Redovisningstjänster. Kunderna ger återigen höga betyg och auktoriserade byråer lyfter kundnöjdheten. Redovisningsbranschen får en toppnotering jämfört med undersökta branscher 2021. Hela 76,1 av 100 möjliga, vilket innebär mycket nöjda kunder.

SKIs Kundnöjdhetsindex mäts på en skala mellan 0 och 100. Generellt sett har branscher och företag som erhåller betyg under 60 i kundnöjdhet stora svårigheter att motivera sina kunder att stanna kvar hos sig, medan betyg över 75 pekar på en stark relation mellan företag och kund.

– Det är mycket glädjande att vår bransch återigen får så fina omdömen från näringslivet men jag är inte förvånad. Redovisningskonsulter och Lönekonsulter ser till att kundföretagens redovisning ger en rättvisande bild och de bidrar även med viktig rådgivning i företagens utveckling säger Roland Sigbladh, förbundsdirektör hos Srf konsulterna.

– Även denna gång ser vi att redovisningsbyråer med Auktoriserade Redovisningskonsulter ligger högre än genomsnittet. Den nära och personliga relation som präglade resultatet för två år sedan är något vi också ser i årets studie. I den här branschen präglas kundrelationen mer av partnerskap snarare än leverantör, konstaterar Johan Parmler.

Undersökningen som genomfördes av Svenskt Kvalitetsindex under augusti och september, bygger på 945 intervjuer med företagare som anlitar en extern leverantör av redovisningstjänster. Resultatet utgår denna gång utifrån speciella omständigheter då pandemin också haft stor inverkan på företagandet.

– Utifrån den osäkerhet som genomsyrat både 2020 och 2021 via pandemin, så kan man konstatera att branschen lyckats väldigt bra med att finnas där för sina kunder. Dock ser vi att proaktivitet och initiativförmåga är centrala och viktiga framtidsfrågor som bör prioriteras, säger Johan Parmler.

Hållbarhet är ett annat område som öppnar upp möjligheter för leverantörer av redovisningstjänster. I analysen av resultatet konstateras att kundernas krav kring hållbarhet ökar, hållbarhetsredovisning för alla företag ser man som en naturlig utveckling framåt och att hållbarhetsfrågor blir allt viktigare för val av leverantörer och samarbeten.

Ta del av rapporten på ski.se >>

Läs mer om Svenskt Kvalitetsindex och deras analysmetod >>

Nyckelord

Kontakter

Petra Lagnehag ZarsMarknadschef

Vi svarar gärna på frågor från media som rör våra ämnesområden och vår verksamhet. Varmt välkomna att kontakta oss.

press@srfkonsult.se

Bilder

Ladda ned bild
Johan Parmler, Svenskt kvalitetsindex
Johan Parmler, Svenskt kvalitetsindex
Ladda ned bild
Roland Sigbladh, Förbundsdirektör Srf konsultern
Roland Sigbladh, Förbundsdirektör Srf konsultern
Ladda ned bild

Om

Srf konsulterna
Srf konsulterna
Drottninggatan 89
113 60 Stockholm

010-483 80 00http://www.srfkonsult.se

Srf konsulterna – Sveriges ledande branschorganisation inom redovisning, lön och rådgivning

Srf konsulterna är Sveriges ledande branschorganisation inom redovisning, lön och rådgivning.

Srf konsulterna grundades 1936 och verkar för en sund branschutveckling med fokus på nytta för företag och samhälle.

Srf konsulterna erbjuder professionell utveckling via auktorisation, branschinformation och ett stort utbud kurser med landets bästa lärare.

Srf konsulterna har 6 500 medlemmar, varav 3 500 är Auktoriserade Redovisningskonsulter och Auktoriserade Lönekonsulter, som hjälper 330 000 svenska och utländska företag att utvecklas.

Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som står för rätt kompetens, erfarenhet och affärsnytta. Genom auktorisationen tydliggörs kvalitetssäkrade redovisnings- och lönetjänster till nytta för företagen.

Följ Srf konsulterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Srf konsulterna

De nordiska branschorganisationerna lanserar en gemensam standard för hållbarhetsrapportering anpassad för små och medelstora företag14.10.2021 11:53:14 CEST | Pressmeddelande

Srf konsulterna, branschorganisationen inom redovisning, lön och rådgivning, lanserar tillsammans med systerorganisationerna i Norge och Finland en ny gemensam standard för hållbarhetsrapportering. Standarden, NSRS – Nordic Sustainability Reporting Standard, är den första på marknaden som är anpassad för små och medelstora företag.

Öppet brev till Sveriges banker genom Svenska Bankföreningen: När standard riskerar att stranda2.6.2021 13:53:13 CEST | Pressmeddelande

Den 25e i månaden förväntar sig Sveriges anställda ha lönen på sitt bankkonto, oavsett vilken banklösning arbetsgivaren har valt. En förutsättning för att detta ska fungera är att uppgifter från arbetsgivarens lönesystem enkelt kan skickas in till den bank som företaget själv väljer. Därför välkomnar Srf Lönsam, Srf konsulternas samverkansgrupp med de svenska lönesystemleverantörerna, det standardiseringsarbete som pågår kring bankfilformat. Förutsättningen att lyckas är dock att standarden blir en gemensam standard.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum