Linköpings kommun

Skicka ett julkort eller nyårshälsning på slottsväggen

Dela

I år startar ljusprojiceringarna på slottsväggen redan den 16 december. Fram till nyår är det möjligt för allmänheten att vara med och påverka innehållet med egna jul- och nyårshälsningar.

– Vi vill i år testa att få med allmänheten genom att göra det möjligt att skicka personliga jul- och nyårshälsningar via mobilen, säger stadsträdgårdsmästare Liselotte Johansson.

Mellan klockan 17 och 18 varje kväll kan man stå framför slottet med sin mobil och skicka en hälsning och se den på slottsväggen i princip i realtid. Skickar man hälsningen andra tider på dygnet blir det en viss fördröjning innan den visas. Sedan kommer hälsningarna återkomma på väggen med jämna mellanrum.

– Vi provar en annorlunda teknik samtidigt som det blir ett roligt och lite annorlunda inslag veckorna fram till nyår, då de traditionsenliga nyårsprojiceringarna tar sin början, säger Liselotte Johansson.

Projiceringarna på slottsväggen är en del av Vinterstad i ljus och visas mellan 17 och 21 varje dag, utom på julafton och juldagen då slottsväggen blir som ett stilla vykort. Förutom hälsningarna kommer även Linköping Wall of Fame visas en gång i timmen. Mellan jul och nyår visas också den nya presentationsfilmen om Linköping på slottsväggen.

Från och med den 16 november kl. 17.00 kan den som vill skicka en hälsning gå in på pixiapp.se på sin mobiltelefon, skriva en hälsning eller ta en bild, eller både och, samt skicka i väg det. Hälsningarna kommer också gå att se i kommunens lounge på Saab arena och på webben: linkoping.se/julkort2016.

För mer information kontakta stadsträdgårdsmästare Liselott Johansson, telefon 013-20 68 07. För frågor om tekniken kontakta Tobias Loberg, Mediatec, telefon 073- 620 85 27.

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum