Tyska Turistbyrån

Skidåkning i Tyskland - VM i Garmisch i januari

Dela

Tyskland som vinterdestination har mycket att erbjuda - skidåkning för hela familjen, vandring genom det förtrollande snölandskapet och avkopplande spavistelser för kropp och själ. Vintern står för dörren och vi behöver inte åka långt söderut för att hitta ett riktigt winter-wonder-land. - Tyskland kan erbjuda mycket under vintern. Många förknippar kanske inte Tyskland med skidåkning, men det finns många bra skidområden och här är det självklart att kombinera skidsemestern med spa och wellness, som Tyskland är så känt för, säger turistchef Iris Müller från Tyska Turistbyrån. Den 29 och 30 januari 2022 går världscupen för damerna nerför den legendariska backen Kandahar i Garmisch-Partenkirchen. Regionen har också ansökt om att få stå värd för det alpina skid-VM 2027. Svaret på det kommer först i maj 2022, då FIS-rådet tar sitt beslut.

Vintersport ©Wintersport-Arena Sauerland
Vintersport ©Wintersport-Arena Sauerland

Alpin snösäkerhet
Många känner till skidområdet Garmisch Partenkirchen från den traditionella backhoppningstävlingen på nyårsdagen, men förutom backhoppningen är området ett modernt och snösäkert skidområde.
 
I Garmisch Partenkirchen finns det totalt 118 kilometer pister, och några av dem ligger på 2 830 meters höjd i Tysklands enda glaciärområde, med snö sju månader om året.
Det är också i Garmisch Partenkirchen du hittar den legendariska svarta pisten Kandahar, sju kilometer lång. På ett ställe är sjunker fallhöjden med hela 92 procent, och den sträckan är bara för de mest erfarna skidåkarna, då hastigheten kan nå 130 km/h. Andra kan gå av vid mellanstationerna för Kandahar Express och undvika de svåraste sträckorna.


Den 29 och 30 januari 2022 kör damerna nerför den legendariska backen i två världscuptävlingar, påhejade av många åskådare i målområdet. Dessutom har Garmisch Ski Club, tillsammans med det tyska skidförbundet och regionen Garmisch-Partenkirchen, ansökt om att få stå värd för det alpina skid-VM 2027. Svaret på det kommer först i maj 2022, då FIS-rådet tar sitt beslut.
 
I Garmisch Partenkirchen ligger Tysklands högsta bergstopp, Zugspitze. Bergstoppen ligger 2 962 meter över havet och kan nås med gondol. På toppen finns ett stort konstgalleri från vilket det finns en fantastisk utsikt.
- Skiddestinationer kan också drabbas av coronarestriktioner med kort varsel, så det är givetvis bra att följa hur det utvecklas på skidorternas hemsida, säger turistchef Iris Müller på Tyska Turistbyrån.


Barnvänlig skidåkning i Bayern
I de bayerska alperna ligger skidområdet Berchtesgaden, där man förutom den oöverträffade naturen även kan uppleva den mycket speciella sydtyska atmosfären. Området består av flera mindre skidområden, som tillsammans utgör 60 kilometer pist – och är ett bra ställe för nybörjare. Särskilt Rossfeld och Hochschwarzeck är populära bland barnfamiljer och nybörjare. Rossfeld har en snowboardbacke med en nöjespark, medan Hochschwarzeck är känd för den legendariska rodelbanan "Hirscheckblitz".

- I Berchtesgaden är det otroligt lätt att ta sig runt mellan de olika skidområdena med kollektivtrafik, och alla skidområden erbjuder ett gemensamt liftkort. Det gör det enkelt att prova olika backar och platser under semestern, säger Iris Müller.

Vill du ha lite mer utmaning samtidigt som den minsta i familjen fortfarande måste tillgodoses är Götschen eller Jenner platsen. Jenner är ett modernt skidcenter med både barnbackar och backar i alla svårighetsgrader, där den längsta sträckan är sju kilometer. Utöver det finns även en restaurang som erbjuder både vacker utsikt och lokala delikatesser.


Vandring och spa i Sauerland
Bergsområdet Sauerland ligger framför allt i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen och är ett populärt naturområde. Sauerland har 25 certifierade Nordic Walking-vandringsleder fördelade på 200 kilometer. Många av dem är anlagda som vintervandringsleder som hålls snöfria, så det finns ingen anledning att packa undan vandringskängorna bara för att temperaturen sjunker. Lederna finns i olika svårighetsgrader och går genom det magiska vinterlandskapet.
 
För dem som föredrar att se vinterlandskapet på skidor är Sauerland också ett utmärkt val för en skiddestination. Här finns ett 500 kilometer långt nätverk av längdspår och det satsas på mycket på liftar och linbanor för att kvalitetssäkra området.
Om kroppen behöver bli lite ompysslad efter en dag i kylan kan Sauerland även erbjuda termalbad och friskvård i t.ex. Bad Sassendorf och Olsberg.

- I Sauerland är det möjligt att kombinera det bästa från skidsemestern med wellness och spa. En fantastisk kombination som är bra för kropp och själ, säger Iris Müller.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vintersport ©Wintersport-Arena Sauerland
Vintersport ©Wintersport-Arena Sauerland
Ladda ned bild
Berchtesgaden - vintersport i alperna/Berchtesgadener Land Tourismus GmbH/Tom Lamm
Berchtesgaden - vintersport i alperna/Berchtesgadener Land Tourismus GmbH/Tom Lamm
Ladda ned bild
Garmisch-Partenkirchen: Partnachklamm/Bernhard Huber
Garmisch-Partenkirchen: Partnachklamm/Bernhard Huber
Ladda ned bild

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Om Tyska Turistbyrån:

Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (DZT) är Tysklands nationella turistråd med huvudkontor i Frankfurt am Main. I Sverige representeras DZT av Tyska Turistbyrån AB, ett dotterbolag till Tysk-Svenska Handelskammaren. DZT utvecklar och tillhandahåller strategier och produkter för att stärka den positiva bilden av tyska resmål och främja turismen till Tyskland. DZT finns representerat i 27 länder över hela världen.

Mer information finns på www.germany.travel/presse

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

Planera årets cykeltur - till Berlin12.1.2022 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Cyklingen har fått ett stort uppsving under pandemin. Fler än någonsin svingar sig upp i sadeln, oftast för en kortare tur. Inför sommaren är det kanske dags för en längre utmaning? Två pulserande europeiska metropoler, 70 mil och en kort sjöresa över Östersjön – den internationella cykelvägen Berlin-Köpenhamn förbinder huvudstäderna via idylliska miljöer och många vänliga människor. Oändliga vyer över orörd natur, massor av möjligheter att ta ett dopp, upptäcka några överraskningar och smaka på ny mat och dryck.

Nyårlöfte för 2022? Uppnå ditt hälsomål i Tyskland3.1.2022 04:00:00 CET | Pressmeddelande

Wellness-erbjudanden över hela Tyskland gör det möjligt att börja året på ett hälsosamt sätt. Här finns klassiska spa, ofta med kampanjer, som hjälper till att nå det där nyårslöftet, som du kanske precis har avlagt. I dagens situation är det många som funderar på hur vi kan hjälpa både kropp och själ att må bättre. Vi riktar blicken mot norra Tyskland och hittar en kust med klassiska hotell, vandringsleder och många spa-upplevelser, tex certifierade thalasso-spa.

Vandra på Nordsjöns botten28.12.2021 12:06:45 CET | Pressmeddelande

Titt som tätt klättrar någon förväntansfull besökare upp på skyddsvallen för att se Nordsjöns vilda vågor – och blickar till sin besvikelse ut över en till synes ändlös lervälling. Men, Nordsjön återvänder! Var sjätte timme löser ebb och flod av varandra och skapar en 10 000 kvadratmeter stor våtmark med en unik flora och fauna. Sedan 2009 är Vadehavet ett UNESCO-världsnaturarv. Europas vadehav täcker en över 500 kilometer lång kustremsa, som börjar i Nederländerna, går via hela tyska kusten och sträcker sig till Danmark, med dramatiska och fascinerande tidvattenupplevelser.

Specialutställning på Mercedes Benz Museum i Stuttgart28.12.2021 09:04:53 CET | Pressmeddelande

Med anledning av 70-årsjubileet av Mercedes Benz-fabriken i Stuttgart öppnar nu Mercedes Benz Museum en spännande specialutställning med titeln "The fascination of the SL - a dream car through 70 år". "Åh Herre, vill du inte köpa mig en Mercedes Benz?" Så sjöng Janis Joplin 1972, och man brukar lägga till: "Och det måste vara en SL-modell." Det är snart 70 år sedan Mercedes Benz-fabrikerna i Stuttgart lanserade den första SL-modellen och sedan dess har serien av sportbilar rullats ut över hela världen. Därför öppnar Mercedes Benz-museet en specialutställning om den populära bilserien den 22 oktober.

Tyskland rankas högst i Nation Brands Index - femte året i rad21.12.2021 15:44:21 CET | Pressmeddelande

Med över 60 000 intervjuer online, med personer över 18 år i 20 länder, genomför Anholt-Ipsos Nation Brands Index (NBI) en undersökning varje år. Här efterfrågas inställningen bland annat till länders regeringsstyre, export, immigration, investeringar och kultur. Det resulterade i att Tyskland återigen tog topplaceringen i NBI 2021. Kanada och Japan följer på andra respektive tredje plats. Sverige hamnade på en nionde plats (och sjönk en placering från föregående år).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum