Navet

Skilda världar i NAVET Analytics byggprognos

Dela

Som helhet väntar sig analysföretaget NAVET Analytics att husbyggnadsvolymen växer med närmare 10 procent i år

Husbyggnad
Husbyggnad

Som helhet väntar sig analysföretaget NAVET Analytics att husbyggnadsvolymen växer med närmare 10 procent i år, mätt i påbörjade investeringar. Men enligt företagets konjunkturansvarige Magnus Klein är det bara delar av marknaden som växer. Delar vi upp marknaden mellan nybyggnads- och ombyggnadsinvesteringar ser vi att det i år finns stora skillnader.

Nybyggandet växer kraftigt med omkring 15 procent medan ombyggnadsinvesteringarna faller tillbaka med ca 10. Det skiljer sig också kraftigt åt mellan sektorerna. Tittar vi på lokalbyggandet så ser inte de offentliga lokalerna ut att växa alls i år, medan de privata, och då främst industrins husbyggande, växer kraftigt, avslutar Magnus.

Källa: NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Husbyggnad
Husbyggnad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum