SkiStar

SkiStar Winter Games Sälen – vinterns stora skidfest fortsätter utvecklas med landslagsstjärnorna

Dela

SkiStar Winter Games i Sälen som i år kickstartar tisdag 9 april med svenska mästerskapet i storslalom är för många i svenska skidvärlden den absoluta höjdpunkten på säsongen. Här möts blivande stjärnor och dagens elit med de svenska landslagsåkarna som självklart deltar. Det ständigt växande evenemanget utökas nu med två nyheter, en lagparallell-tävling där landslagsåkare deltar, och utomhus-afterski som avslutar vinterns stora skidfest.

– Vårt mål är att ständigt utveckla SkiStar Winter Games och erbjuda barn och ungdomar vinterupplevelser i världsklass där vi inspirerar till alpin utförsåkning både i och utanför tävlingsarenan. Här ska alla deltagare känna skidglädje och gemenskap oavsett ålder eller resultat. Redan förra året lanserade vi ”Yoggi Yalla Poolrace” som blev en succé. Det känns kul att fortsätta utveckla evenemanget och presentera två helt nya aktiviteter som på lördagen får avsluta vinterns stora skidfest SkiStar Winter Games Sälen, säger Fredrik Rydén, försäljning- och marknadsansvarig SkiStar Sälen.

Slalomtävlingarna Ski Funtastic under SkiStar Winter Games i Sälen har lång tradition, de första tjejslalomtävlingarna ”Snödroppen” och ”Lady Lange” arrangerades redan tidigt 1980-tal av Malungs Slalomklubb. Tävlingen fick senare namnet ”Miss Rossignol” där flera av våra svenska stjärnor som Ylva Nowén, Anja Pärson, Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietilä Holmner och Frida Hansdotter deltagit.

Under åren har eventet utvecklas och under mitten av 2000-talet fick även killarna sina egna tävlingar. I dag är SkiStar Winter Games i Sälen en mötesplats för alla som älskar alpin skidåkning, helgen kryddas med att man träffar och åker skidor med stjärnorna i det svenska alpina landslaget. Målsättningen är att tillsammans med Skistar, Malungs SLK och Sälens IF erbjuda en stor skidfest där barn och ungdomar tävlar sida vid sida med sina idoler, i en arena så lik en världscuptävling som möjligt. Tävlingarna kan även ses via live-streams.

– Vi är väldigt glada att vi tillsammans med Skistar, Malungs SLK och Sälens IF kan utveckla Skistar Winter Games med en lagparallell där ungdomarna får möjlighet att tävla tillsammans med sina idoler. Vi hoppas att det kommer bli ett härligt minne för dem att ta med sig som kommer inspirera till fortsatt skidglädje, säger Olle Danielsson, nationell chef.

Program SkiStar Winter Games Sälen 2019:

Tisdag och onsdag 9-10 april

 • Miss och Mr. Ski Funtastic FIS GS (FIS H17-)
 • SM i Storslalom

Torsdag 11 april

 • Frukostskidåkning med Alpina landslaget
 • Mr. Ski Funtastic (INT FIS H17-, H13-14, H15-16)
 • Ski Funtastic JR GS (Youth D11-12, D13-14, D15-16)

Fredag 12 april

 • Frukostskidåkning med Alpina landslaget
 • Miss Ski Funtastic (INT FIS D17-, D13-14, D15-16)
 • Ski Funtastic JR GS (Youth H11-12, H13-14, H15-16)

Lördag 14 april

 • Sälenparallellen, en lagparallell där ungdomarna ställer upp i lag om fem åkare och där landslagsåkarna kommer ingå i lagen från åttondelsfinalerna.
 • Yoggi Yalla Poolrace
 • Utomhus-afterski
 • SkiStar Winter Games Party med prisutdelningar

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SkiStar
SkiStar
Sälfjällsgården
780 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 49 %, i Norge 30 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering.

Bilder och filmer i SkiStars pressrum är fria för publicering tillsammans med information om SkiStar och/eller SkiStars destinationer och produkter.

Följ SkiStar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SkiStar

Attraktiv arbetsgivare för unga åker ut på rekryteringsturné19.8.2019 14:15:28 CESTPressmeddelande

Det är populärt att söka jobb i svenska och norska fjällvärlden och just nu pågår rekryteringen av vinterns nya medarbetare. Nytt för i år är att söka vinterns nya medarbetare genom att besöka utvalda städer. Det är Karlstad, Göteborg, Helsingborg, Linköping, Stockholm, Gävle och Östersund som får besök av SkiStars rekryterare. Reseföretaget SkiStar har gett över 11 000 unga mellan 18 – 24 år arbete de senaste 10 åren och får varje år in tusentals nya ansökningar.

Nu lanserar SAS flyglinjer från Danmark och England till den nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil12.8.2019 09:15:02 CESTPressmeddelande

SAS satsar på Sveriges och Norges största skidorter Sälen och Trysil genom att redan från start i december, när nya flygplatsen invigs, lansera tre flyglinjer. Den 28 december landar de första engelsmännen på nya Scandinavian Mountains Airport och redan dagen efter anländer danskar från både Köpenhamn och Ålborg. Både den danska och engelska marknaden är viktiga och har växande positiva trender.

Nu lanceres direkte fly fra København og Aalborg med SAS til Sälen og Trysil12.8.2019 09:13:26 CESTPressmeddelande

Nu bliver det både nemmere og hurtigere at komme til Sveriges og Norges største skisportssteder, Sälen og Trysil, med direkte fly fra København og Aalborg. Adgangen til skiløb i de to lande bliver blandt de bedste i verden med blot 10 minutters transporttid til Sälens nærmest beliggende skiområde Hundfjället, og blot 40 minutter til Trysil fra den nye lufthavn Scandinavian Mountains Airport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum