Avesta kommunAvesta kommunAvesta kommunAvesta kommunAvesta kommun

Skivsläpp 100-årsskivan!

Dela

Avestas musikliv har genom åren spridit glädje med musik och sång, stort som smått, lokalt i Avesta och Dalarna och till resten av världen. När Avesta firade 100 år som stad (2019) så startades ett arbete med att försöka sammanfatta musiken från 100 år. Detta resulterade i en dubbel-cd med stor variation och spännvidd både musikaliskt och tidsmässigt – från Carl Jularbo till Vilma Flood!

Skivomslag av Pernilla Nyman
Skivomslag av Pernilla Nyman

Vi kan nu stolt meddela att denna CD släpps fredagen den 20 november och finns då till försäljning på biblioteket och i Törnqvists bokhandel på Kungsgatan 16.

Vi är stolta över den och glada över att vi får dela med oss av detta till omvärlden.

Det är ett samarbetsprojekt som involverat Avesta kommun, DalaPop, Bilda och ABF.

Coronasäker pressträff på Lilla Torget vid hyllningsplattorna, onsdagen den 18 november kl.11.30.

Pelle Andersson från Dalapop och Emil Lantz från ABF kommer att finnas på plats tillsammans med Johannes Kotschy och Blerta Krenzi. Några skivor kommer också att finnas på plats.

Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Johannes Kotschy
johannes@kotschy.se
tel. 070-555 96 97

Ing-Marie Pettersson Jensen
ing-marie.pettersson-jensen@avesta.se
tel. 0226-64 51 75

Bilder

Skivomslag av Pernilla Nyman
Skivomslag av Pernilla Nyman
Ladda ned bild

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

Det är något speciellt med Avesta. Här i södra Dalarna finns inte bara dalahästar, brusande forsar och speedwaybanor. Här finns pannben och mod. Handlingskraft och framtidstro.

Här finns förmågan att se möjligheter. När andra snackar - då gör vi. Vi gör kollektivtrafiken avgiftsfri, för att det gynnar alla. Vi förvandlar en anrik industrilokal till modernt museum och bevarar utrotningshotade visenter. För att vi är stolta över vår historia. Vi gräver ner världens snabbaste fibernät så att vi kan koppla upp oss mot världen, och med naturen utanför knuten kan vi även koppla av. Dessutom skapar vi goda förutsättningar för nya industrier att blomstra. För att framgång föder välfärd och en bättre framtid. Det är så vi tänker, och så vi gör. Därför händer det mycket här i Avesta.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum