Adda

SKL Kommentus blir Adda

Dela

I vår byter SKL Kommentus namn till Adda. De starka banden till våra ägare Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) består, liksom vårt mål att genom våra avtal och tjänster inom strategisk försörjning frigöra resurser till välfärden och bidra till ett hållbart samhälle.

   - Vi har länge sett behovet av ett nytt namn för att förtydliga hur våra affärsområden hänger ihop och bättre kunna visa kunderna hur de kan nyttja vår gemensamma potential och samlade erbjudande. När dessutom vår ägare Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, blev Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, tyckte vi att det var dags att initiera namnbytet, berättar Eva-Lotta Löwstedt Lundell, vd på SKL Kommentus.

Namnvalet ”Adda” bygger på en önskan om ett enkelt och tydligt namn som kan associeras till syftet med hela verksamheten: att addera värde och nytta till våra kunder i offentlig sektor.

   - Vi vill att namnet ska spegla vår vision att vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner. Pandemin har visat hur sårbart samhället är när det gäller försörjningsberedskap och vårt mål att bidra till att trygga Sveriges tillgång till varor, tjänster och kompetens blir mot bakgrund av det senaste året ännu viktigare, konstaterar Eva-Lotta.

Det nya namnet kommer lanseras under våren 2021.

Våra affärsområden

SKL Kommentus består förutom moderbolaget av affärsområdena SKL Kommentus Inköpscentral, AffärsConcept och HR- och chefsstöd. Alla affärsområden fortsätter oförändrat sina verksamheter men byter namn till nedan:

Adda Inköpscentral – Erbjuder offentlig sektor ramavtal och tjänster inom strategisk försörjning.

Adda AffärsConcept – Erbjuder offentlig sektor försörjningsstrategiska tjänster inom inköp och juridik.

Adda Kompetens - Erbjuder utbildningar i smarta format, vassa systemstöd och tryckt media som underlättar vardagen för SKR:s medlemmar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Adda ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner - som också utgör våra kunder. Vårt uppdrag är att erbjuda offentlig sektor avtal och tjänster inom strategisk försörjning som underlättar vardagen för våra kunder, frigör resurser till välfärden och bidrar till ett hållbart samhälle.

Följ Adda

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Adda

Adda, Polisen och Arbetsförmedlingen samlas kring ett gemensamt traineeprogram1.9.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Adda samarbetar med Polisen och Arbetsförmedlingens inköpsfunktioner i ett gemensamt traineeprogram i syfte att skapa fler duktiga upphandlare inom offentlig sektor. Tillsammans ska de lyfta och synliggöra professionen för att öka attraktionskraften för yrkesrollen. Adda, Polisen och Arbetsförmedlingen erbjuder nyexaminerade en traineetjänst som utöver det vanliga traineeprogrammet innehåller arbete, praktik och utbildning på flera olika arbetsplatser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum