ŠKODA Sverige

ŠKODA Design skapar segerpokaler till Tour de France

Dela

Efter 3 540 kilometer och 21 etapper i Frankrike, Tyskland, Belgien och Luxemburg avgörs årets Tour de France med målgången i Paris på söndag 23 juli – och segrarna får äntligen lyfta segerpokalen! Precis som tidigare år är glasskulpturen designad av ŠKODA Design och är 60 centimeter hög och fyra kilogram tung. I år har skulpturen skapats med inspiration från ŠKODA VISION E och tilldelas fyra segrare i touren.

För fjortonde året i rad är ŠKODA officiella sponsorer till cykelvärldens främsta tävling: Tour de France – och precis som tidigare år är segerpokalen designad av ŠKODAs designavdelning ŠKODA Design. I år har inspirationen hämtas från konceptbilen VISION E som också symboliserar företagets omställning till eldrivna modeller när den nya elbilen sätts i produktion år 2020. 
Fyra segrare i Tour de France tilldelas varsin segerpokal. Totalsegraren med den gula ledartröjan, bergsmästaren med sin rödprickiga tröja, bästa ungdom med vit tröja och självklart sprintmästaren med den av ŠKODA sponsrade gröna sprinttröjan som dessutom delas ut av ŠKODAs vd Bernhard Maier tillsammans med en specialpokal i grönt kristallglas.

Segerpokalerna är designade och skapade av ŠKODA Design och tillverkade av den tjeckiska glastillverkaren Lasvit. Höjden på 60 centimeter och vikten på fyra kilo är densamma varje år, men ŠKODA Design uppdaterar varje årgång med ny design. I år har ŠKODA VISION E stått för inspirationen med sin känslofyllda design med dynamiska linjer och skarpa kanter. Allt för att symbolisera ŠKODAs framtid med elektrifierade bilmodeller.

ŠKODA officiella sponsorer i 14 år 
Årets Tour de France är den 104 i ordningen sedan tävlingen grundades och i år har cyklisterna i tre veckor cyklat 3 540 kilometer fördelat på 21 etapper, genom länder som Tyskland, Belgien, Luxemburg och 34 franska regioner under deras väg till målgången i Paris. ŠKODA är sponsorer till Tour de France sedan 2004 och tillhandahåller varje år 250 bilar till arrangören och teamen.

Årets bilflotta innehåller modeller som nya ŠKODA KODIAQ, uppdaterade ŠKODA OCTAVIA och ŠKODA SUPERB. Självklart är också ledarbilen en Corrida-röd ŠKODA SUPERB varifrån tävlingsdirektören styr etapperna. 
I år använde dessutom tre team nya ŠKODA KAROQ som servicebilar under premiäretappen i Düsseldorf.

Förutom att vara huvudsponsor och bilpartner är ŠKODA dessutom sponsorer till den gröna sprinttröjan som tilldelas etappernas bästa sprint – och den totala sprintmästaren som också får en specialdesignad glasskultur i grönt kristallglas.

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 54, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

ŠKODA är ett av världens äldsta verksamma bilföretag och sålde mer än en miljoner bilar till sina kunder under 2016. Företaget har verksamhet på tre platser i Tjeckien och bygger bilar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien, såväl som i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. ŠKODA har ett starkt engangemang inom cykelsporten och stödjer cyklister såväl nationellt som internationellt. Företaget har fler än 26 600 medarbetare globalt och finns representerade på mer än 100 markander.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Tradition meets emotion SKODA Design creates Tour de France winner trophies
Tradition meets emotion SKODA Design creates Tour de France winner trophies
Ladda ned bild
Tradition meets emotion SKODA Design creates Tour de France winner trophies
Tradition meets emotion SKODA Design creates Tour de France winner trophies
Ladda ned bild

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum