ŠKODA Sverige

ŠKODA Design skapar segerpokaler till Tour de France

Dela

Efter 3 540 kilometer och 21 etapper i Frankrike, Tyskland, Belgien och Luxemburg avgörs årets Tour de France med målgången i Paris på söndag 23 juli – och segrarna får äntligen lyfta segerpokalen! Precis som tidigare år är glasskulpturen designad av ŠKODA Design och är 60 centimeter hög och fyra kilogram tung. I år har skulpturen skapats med inspiration från ŠKODA VISION E och tilldelas fyra segrare i touren.

För fjortonde året i rad är ŠKODA officiella sponsorer till cykelvärldens främsta tävling: Tour de France – och precis som tidigare år är segerpokalen designad av ŠKODAs designavdelning ŠKODA Design. I år har inspirationen hämtas från konceptbilen VISION E som också symboliserar företagets omställning till eldrivna modeller när den nya elbilen sätts i produktion år 2020. 
Fyra segrare i Tour de France tilldelas varsin segerpokal. Totalsegraren med den gula ledartröjan, bergsmästaren med sin rödprickiga tröja, bästa ungdom med vit tröja och självklart sprintmästaren med den av ŠKODA sponsrade gröna sprinttröjan som dessutom delas ut av ŠKODAs vd Bernhard Maier tillsammans med en specialpokal i grönt kristallglas.

Segerpokalerna är designade och skapade av ŠKODA Design och tillverkade av den tjeckiska glastillverkaren Lasvit. Höjden på 60 centimeter och vikten på fyra kilo är densamma varje år, men ŠKODA Design uppdaterar varje årgång med ny design. I år har ŠKODA VISION E stått för inspirationen med sin känslofyllda design med dynamiska linjer och skarpa kanter. Allt för att symbolisera ŠKODAs framtid med elektrifierade bilmodeller.

ŠKODA officiella sponsorer i 14 år 
Årets Tour de France är den 104 i ordningen sedan tävlingen grundades och i år har cyklisterna i tre veckor cyklat 3 540 kilometer fördelat på 21 etapper, genom länder som Tyskland, Belgien, Luxemburg och 34 franska regioner under deras väg till målgången i Paris. ŠKODA är sponsorer till Tour de France sedan 2004 och tillhandahåller varje år 250 bilar till arrangören och teamen.

Årets bilflotta innehåller modeller som nya ŠKODA KODIAQ, uppdaterade ŠKODA OCTAVIA och ŠKODA SUPERB. Självklart är också ledarbilen en Corrida-röd ŠKODA SUPERB varifrån tävlingsdirektören styr etapperna. 
I år använde dessutom tre team nya ŠKODA KAROQ som servicebilar under premiäretappen i Düsseldorf.

Förutom att vara huvudsponsor och bilpartner är ŠKODA dessutom sponsorer till den gröna sprinttröjan som tilldelas etappernas bästa sprint – och den totala sprintmästaren som också får en specialdesignad glasskultur i grönt kristallglas.

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 54, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

ŠKODA är ett av världens äldsta verksamma bilföretag och sålde mer än en miljoner bilar till sina kunder under 2016. Företaget har verksamhet på tre platser i Tjeckien och bygger bilar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien, såväl som i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. ŠKODA har ett starkt engangemang inom cykelsporten och stödjer cyklister såväl nationellt som internationellt. Företaget har fler än 26 600 medarbetare globalt och finns representerade på mer än 100 markander.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Tradition meets emotion SKODA Design creates Tour de France winner trophies
Tradition meets emotion SKODA Design creates Tour de France winner trophies
Ladda ned bild
Tradition meets emotion SKODA Design creates Tour de France winner trophies
Tradition meets emotion SKODA Design creates Tour de France winner trophies
Ladda ned bild

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA grundades redan 1895 när bokhandlaren Vaclav Klement och mekanikern Vaclav Laurin från staden Mladá Boleslav, sju mil norr om Prag i Tjeckien, började att tillverka cyklar. Än i dag ligger huvudkontoret i Mladá Boleslav där man både utvecklar och tillverkar dagens modeller. 2017 var tredje året i rad som SKODA sålde fler än en miljon bilar under ett år. Företaget har över 30 000 medarbetare globalt och finns representera på fler än 100 marknader. www.skoda.se

 

 

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Rekordmånga leveranser samt högre försäljningsintäkter och rörelseresultat för ŠKODA första halvåret 20173.1.2018 13:52Pressmeddelande

Rekordmånga leveranser: Ökning med 2,8 procent till 585 000 bilar Försäljningsintäkterna ökade med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro Rörelseresultat på 860 miljoner euro, ökning med 25,5 procent Södertälje, 31 juli 2017 – Framgångarna för ŠKODA fortsätter. Under första halvåret 2017 ökade den tjeckiska biltillverkaren såväl antalet leveranser som omsättningen och vinsten. Från januari till juni ökade leveranserna till kunder med 2,8 procent till rekordhöga 585 000 bilar. Försäljningsintäkterna växte med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro och jämfört med samma period förra året ökade rörelseresultatet med 25,5 procent till 860 miljoner euro. ”ŠKODA växte starkt även under första halvan av 2017”, säger företagets CEO Bernhard Maier. ”Vårt moderna och attraktiva modellutbud utökades i februari med en viktig komponent, nya ŠKODA KODIAQ, som tagits emot extremt väl av kunderna. Efterfrågan är fortsatt hög och arbetet i fabrikerna går på full kapacitet. Vi ser optimistiskt på det an

ŠKODA firar sitt mest framgångsrika motorsport-år någonsin – fortsätter med Tidemand/Andersson13.12.2017 08:00Pressmeddelande

Med en världsmästartitel, fem regionala mästerskapstitlar och hela 14 nationella är 2017 utan tvekan det mest framgångsrika motorsport-året i företagets historia. Bilen, ŠKODA FABIA R5, dominerar WRC 2-mästerskap runt om i världen i händerna på såväl fabriks- som privatteam. Världsmästarna Pontus Tidemand och Jonas Andersson fortsätter hos ŠKODA Motorsport som till 2018 dessutom kommer med sin yngsta föraruppställning någonsin till världsmästerskapet WRC 2.

Fem stjärnor för nya ŠKODA KAROQ i krocktest8.11.2017 12:41Pressmeddelande

- ŠKODA KAROQ levererar enastående aktiv och passiv säkerhet - Imponerande betyg för vuxenskydd: 93 av 100 poäng - Nya KAROQ är företagets andra modell som belönas med fem stjärnor under 2017 - Samtliga sju ŠKODA-modeller har femstjärnigt krockskydd Fem stjärnor av fem möjliga – nya ŠKODA KAROQ imponerar i krocktesterna hos det oberoende testinstitutet Euro NCAP. Det innebär inte bara att KAROQ är en av de säkraste kompaktsuvarna som rullar på vägarna – det betyder också att hela ŠKODAs modellutbud har fem av fem stjärnor i krocktester.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum