SKODA Sverige

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: Mästare i aerodynamik

Dela

Världspremiären för nya ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV äger rum den 31 januari i Prag. En ny video ger en försmak av den aerodynamiskt optimerade modellens design.

Vi har tidigare fått en glimt av coupéversionen av ENYAQ iV under kamouflage, men den senaste videon avslöjar fler detaljer. Syftet med videon är att visa upp aerodynamiken hos den mer sportiga och dynamiskt designade bilen.

ENYAQ COUPÉ iV har en enastående luftmotståndskoefficient på cd = 0,234, vilket gör den till den bästa i sin klass. Förbättringen av aerodynamiken beror främst på den nya designen av bakdelen och den diskreta spoilern på bagageluckans överkant.

Förutom den förstklassiga aerodynamiken avslöjas också att den nya ENYAQ COUPÉ iV, precis som ENYAQ iV, kan utrustas med en fräck Crystal Face-grill, upplyst med 131 LED-lampor.

När det gäller teknik och utrustning kommer ENYAQ COUPÉ iV naturligtvis att hålla sig nära ENYAQ iV, så framtida kunder kan se fram emot flera varianter med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift och elmotoreffekter från 132 till 220 kW. Interiörmässigt kommer miljövänliga material att finnas valbara, medan den eleganta kupén behåller det mesta av det praktiska från ENYAQ iV. Bagageutrymmet lovar till exempel 570 liters utrymme.

Se den senaste videon av ENYAQ COUPÉ iV här.

ŠKODA Sverige fastanställer Hanna Westrin

Sedan våren 2021 har Hanna Westrin vikarierat i rollen som press- och sponsoransvarig för ŠKODA Sverige, då Veronica Nilsson varit föräldraledig. Nilsson lämnar nu företaget och Westrin anställs permanent i rollen.

Hanna Westrin har tidigare arbetat med strategisk kommunikationsrådgivning på uppdrag av företag inom näringslivet och har stor erfarenhet av politisk kommunikation. Dessutom har Hanna mångåriga erfarenheter av kommunikation inom ramen för idrottsvärlden där hon bland annat arbetat med mediafrågor inom svensk ishockey samt press- och sponsorarbete i andra idrottsförbund.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SKODA Sverige
SKODA Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

› Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL ŠKODA”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.

› Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ och ENYAQ iV.

› Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.

› Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar ŠKODA AUTO självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.

› Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.

› Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ SKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SKODA Sverige

Världspremiär för ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV – första bilderna och pris i Sverige1.2.2022 13:59:24 CET | Pressmeddelande

Äntligen är ŠKODAs främsta modellnyhet 2022 här – ENYAQ COUPÉ iV! Uppföljaren till ŠKODAs framgångsrika ENYAQ iV är denna elektriska och sportiga SUV som visades för första gången måndagen den 31 januari via en livesänd världspremiär från Prag. ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV kommer också i RS-utförande för en ännu sportigare känsla och mer körglädje. ENYAQ COUPÉ RS iV kommer att lanseras först och ENYAQ COUPÉ iV lanseras efter sommaren 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum