ŠKODA Sverige

ŠKODA fortsätter stötta världens största motionslopp för cyklister: Vätternrundan

Dela

ŠKODA Sverige och Vätternrundan – världens största motionslopp för cyklister – fortsätter samarbetet för att stärka cykel-Sverige. Sedan 2014 är ŠKODA Sverige huvudsponsorer till det anrika cykelloppet och nu förlängs samarbetet till och med 2020.

Samarbetet mellan Vätternrundan och ŠKODA Sverige inleddes 2014 och har sedan dess en självklar plats i bilmärkets sponsorstrategi med stort fokus på cykling. ŠKODA har cyklingen i sitt arv och företaget grundades redan 1895 med just cykeltillverkning i Tjeckien, på samma plats som tillverkningen och huvudkontoret finns än i dag.
- För oss är Vätternrundan en perfekt samarbetspartner och de 23 000 cyklister som varje år anmäler sig för att cykla runt Vättern visar på det enorma cykelintresse som finns i Sverige. Genom vårt cykelarv och erfarenhet från bland annat Tour de France och med våra bilar bidrar och stöttar vi såväl organisationen som deltagarna på bästa sätt, säger Erik Gustafsson, ansvarig för sponsring på ŠKODA Sverige.

Varannan minut under elva timmar startar en grupp med drygt 60 cyklister från starten i Motala. Framför sig har de 30 mil runt landets näst största sjö – där både avstånd och antalet deltagare ställer höga krav på arrangören. Genom sponsorskapet ställer ŠKODA Sverige fler än 100 bilar till arrangörens förfogande under cykelveckan, för att användas som följebilar av bland annat sjukvårdare och funktionärer.
- Vätternrundan är glada och stolta att fortsätta denna resa tillsammans med ŠKODA som har en lång historia med cykling. Möjligheten att tack vare ŠKODA kunna hjälpa våra cyklister utmed banan för att deras resa och upplevelse ska bli så bra som möjligt är en viktig ingrediens för arrangemangens helhet, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef Vätternrundan

Vätternrundan är dessutom höjdpunkten för ŠKODA Cycling Team där ŠKODA årligen rekryterar 15 nya cyklister att ingå i laget för sin livs cykelsäsong. Medlemmarna i ŠKODA Cycling Team får rätt förutsättningar genom träning, fystester och utrustning för att utvecklas både som cyklist och person – och för att man tillsammans ska cykla Vätternrundans 30 mil på under åtta timmar. ŠKODA Cycling Team ska även inspirera med sitt sätt att förhålla sig till andra under loppet, såväl cyklister som andra trafikanter.

Det här är ŠKODA
ŠKODA grundades 1895 som cykeltillverkare i staden Mladá Boleslav i Tjeckien. Sedan dess har man värnat idrott och cykelsport och är i dag globala sponsorer till såväl cykling som ishockey. I dag tillverkar företaget mer än 1,2 miljoner bilar årligen och är i Sverige landets åttonde största bilmärke.

Det här är Vätternrundan
Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 40 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan. Vätternrundan innefattar även Tjejvättern, Halvvättern, Vätternrundan 100 km och MTB-Vättern. Dessutom Minivättern för barn mellan 6 och 10 år. Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen.

Kontakter

Ulrika Smith Svenstedt
Marknadschef/Marketing Manager
Vätternrundan
+46 141 22 32 95

Bilder

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum