ŠKODA Sverige

SKODA KODIAQ: första bilderna på interiören

Dela

Så här ser SKODAs nya stora SUV ut på insidan. Två dagar innan världspremiären släpper den tjeckiska biltillverkaren de första bilderna på interiören i nya SKODA KODIAQ.

Video: Interior teaser Kodiaq
Fler videor

De första bilderna från insidan av SKODA KODIAQ visar en bil som blivit lite mer bil. En tredje sätesrad blir möjlig, en ny interiör design vars instrumentering har två symetriska zoner, upprätt ventilering och touch-display i sofistikerad glasdesign. Funktionerna är intuitiva och har en logisk och användarvänlig layout. Allt i en modern och tydlig design som understryker SKODAs höga och kompromisslösa standard när det gäller funktionalitet och kvalitet. SKODA sätter också återigen en ny standard när det kommer till utrymme med bland annat det största bagageutrymmet i klassen och plats för sju passagerare. 

Den interiöra designen beskrivs som kraftfull och robust men också vänlig och välkomnande. Precis som alla SKODAs modeller är KODIAQ modern och elegant samtidigt som den i KODIAQ möter alla funktionella behov hos en SUV. Varje detalj utrycker en tydlighet och ett lugn, form och funktion harmonierar. 

Den eleganta instrumentbrädan är återhållsam och uppdelad i två symetriska zoner. Distinkta vertikala element såsom de fyra stora luftintagen karaktäriserar interiören. De två i mitten flankerar den stora navigationsskärmen och deras kanter löper längs toppen av skärmen och bildar en trapetsoid som reflekterar utseendet på motorhuven. Den stora skärmen har en elegant glasdesign med smart funktionalitet, logisk och intuitiv. Alla funktioner är enkla, lättillgängliga och självförklarande. Sätena är gjorda av hagkvalitativt material och erbjuder förare och passagerare förstklassig komfort. 

Utvecklarna av KODIAQ har skapat bästa utrymmet i klassen utifrån de exteriöra dimensionerna, 4,70 meter i längd och 1,88 meter i bredd.  En extra sätesrad kan väljas till och med längdmässigt justerbara baksäten blir modellen flexibel beroende på lastnings- och komfortbehov. Bagageutrymmet sväljer 720 liter (som femsitsig modell) och 2 065 liter (med baksätet nedfällt). 

SKODA KODIAQ har utrustats med 30 Simply-clever-funktioner som gör bilåkandet mer komfortabelt. Bland dessa finns exempelvis uppvärmbar ratt och ett dörrskydd som automatiskt fälls ut för att skydda den egna och andras bilar på exempelvis parkeringsplatser. 

Svensk lansering av SKODA KODIAQ är planerad till början av 2017. Världspremiären för bilen sker dock redan 1 september 2016 i Berlin. SKODA kommer att sända live på Internet från avtäckningen från klockan 19.00. 

Du kan följa den 45 minuter långa presentationen live. Media har också möjligheten att dela sändningen i sina egna kanaler via nedan inbäddningslänk.   

 

Livestream: http://www.skoda-auto.com/en/models/kodiaq/premiere 
Embed Code: https://www.youtube.com/watch?v=YDiAg1LGJU4

För ytterligare information kontakta Mikael Sandberg pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-26 26 043,mikael.sandberg@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
10 Kodiaq bagageutrymme
10 Kodiaq bagageutrymme
Ladda ned bild
06 Kodiaq tredje sätesrad
06 Kodiaq tredje sätesrad
Ladda ned bild
08 Kodiaq infotainment
08 Kodiaq infotainment
Ladda ned bild

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Rekordmånga leveranser samt högre försäljningsintäkter och rörelseresultat för ŠKODA första halvåret 20173.1.2018 13:52Pressmeddelande

Rekordmånga leveranser: Ökning med 2,8 procent till 585 000 bilar Försäljningsintäkterna ökade med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro Rörelseresultat på 860 miljoner euro, ökning med 25,5 procent Södertälje, 31 juli 2017 – Framgångarna för ŠKODA fortsätter. Under första halvåret 2017 ökade den tjeckiska biltillverkaren såväl antalet leveranser som omsättningen och vinsten. Från januari till juni ökade leveranserna till kunder med 2,8 procent till rekordhöga 585 000 bilar. Försäljningsintäkterna växte med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro och jämfört med samma period förra året ökade rörelseresultatet med 25,5 procent till 860 miljoner euro. ”ŠKODA växte starkt även under första halvan av 2017”, säger företagets CEO Bernhard Maier. ”Vårt moderna och attraktiva modellutbud utökades i februari med en viktig komponent, nya ŠKODA KODIAQ, som tagits emot extremt väl av kunderna. Efterfrågan är fortsatt hög och arbetet i fabrikerna går på full kapacitet. Vi ser optimistiskt på det an

ŠKODA firar sitt mest framgångsrika motorsport-år någonsin – fortsätter med Tidemand/Andersson13.12.2017 08:00Pressmeddelande

Med en världsmästartitel, fem regionala mästerskapstitlar och hela 14 nationella är 2017 utan tvekan det mest framgångsrika motorsport-året i företagets historia. Bilen, ŠKODA FABIA R5, dominerar WRC 2-mästerskap runt om i världen i händerna på såväl fabriks- som privatteam. Världsmästarna Pontus Tidemand och Jonas Andersson fortsätter hos ŠKODA Motorsport som till 2018 dessutom kommer med sin yngsta föraruppställning någonsin till världsmästerskapet WRC 2.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum