ŠKODA Sverige

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE: Sportigheten förpackad

Dela

Elegant, sportig och underhållande. Med nya KODIAQ SPORTLINE presenterar ŠKODA en stilsäker och sportig version av redan hyllade KODIAQ. En fullfjädrad SUV med upp till sju sittplatser och förstklassig förpackning. KODIAQ SPORTLINE presenteras i mars på internationella bilsalongen i Genève och får unik design såväl interiört som exteriört.

Lika praktisk och smart som KODIAQ, lika rymlig och användarbar – men också tuffare med sportigare utseende och karaktär. Nya KODIAQ SPORTLINE kombinerar de smarta finesserna och Simply Clever-lösningar från KODIAQ med en sportig stil för maximal känsla, kontroll och karaktär. Unika stötfångare, 19- och 20-tumsfälgar och SPORTLINE-specifika karossdetaljer ger den sjusitsiga suven en ännu starkare personlighet. 
Exteriört kännetecknas KODIAQ SPORTLINE av nya stötfångare fram och bak med nedre spoilers och tröskellådor lackerade i bilens exteriörfärg. I fronten hittar vi svarta karossdetaljer, precis som de svarta backspeglarna och de svarta tackräckena. De korta överhängen fram och bak förstärker den sportiga profilen med sitt sluttande tak – men utan att inkräkta på den rymliga kupén. KODIAQ SPORTLINE har 19-tums lättmetallfälgar som standard, men 20-tumsfälgar finns som tillval.

Interiört är KODIAQ SPORTLINE utrustad med sportsäten för bra sidostöd (förarstolen är elektrisk justerbar med minne), Alcantara-klädsel och silverfärgade sömmar. Multifunktionsratten och växelväljaren är läderklädda och pedalerna täckta av aluminium. Mediasystemet innehåller dessutom ett specialläge för att visa G-krafter, turbotryck, motoreffekt samt olje- och kylvattentemperatur. 
I KODIAQ SPORTLINE ingår dessutom körprofilsväljaren i standardutrustningen som ger föraren möjlighet att genom ett enkelt knapptryck anpassa bilens karaktär efter rådande underlag. Elektriskt infällbara backspeglar med inbyggd markbelysning, automatisk avbländbar backspegel, regnsensor, Maxi DOT-display och unika SPORTLINE-dekaler såväl interiört som exteriört ingår också.

Imponerande användbar 
Med sina 4,7 meter på längden är KODIAQ SPORTLINE en av klassens absolut rymligaste modeller och rymmer upp till sju personer. I femsitsigt utförande går det dessutom in upp till 720 liter last och KODIAQ får dra upp till 2,5 ton tunga släpvagnar. KODIAQ SPORTLINE erbjuds med fyra motorer, två bensindrivna och två dieselmotorer, med effekt mellan 150 och 190 hästkrafter. Samtliga är självklart fyrhjulsdrivna.

Smarta säkerhetssytem värnar om både de inuti och utanför bilen 
KODIAQ SPORTLINE är dessutom generöst välutrustad med smarta förarassistans- och säkerhetssystem. Autobroms med fotgängarigenkänning ingår i standardutrustningen och som tillval finns bland annat TrailerAssist, döda vinkel-varnaren, AreaView med 360-graders kameravy och autobroms vid backning. 
KODIAQ SPORTLINE är dessutom utrustad med senaste generationens infotainmentsystem. ŠKODA Connect håller KODIAQ ständigt uppkopplad och ger föraren möjlighet att både få information om bilen och boka service till den genom Connect-appen. Dessutom kan systemet automatiskt larma SOS vid händelse av en olycka. I bilen kan man med navigationssystemet Columbus också navigera med hjälp Google Earth genom den 9,2 tum stora pekskärmen.

Nya KODIAQ SPORTLINE har världspremiär på internationella bilsalongen i Genéve under mars månad.

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum