ŠKODA Sverige

ŠKODA OCTAVIA uppgraderas

Dela

Här är första bilderna på nya SKODA OCTAVIA facelift. En uppdatering av bilmärkets mest säljande modell som innebär en ny design, ny utrustning samt senaste assistanssystemen vad gäller infotainment och connectivity. Bilen lanseras i Sverige i början på mars 2017.

- OCTAVIA är hjärtat för SKODA och har på ett avgörande sätt format SKODAs fantastiska utveckling. Från allra första början till vad företaget är idag - en internationellt framgångsrik biltillverkare med närvaro på över 100 marknader, säger SKODAs högste chef Bernhard Maier. 
- Med den nu rejält uppdaterade versionen av Octavia är vi glada att kunna fortsätta denna fantastiska utveckling ytterligare. 

Under de senaste 20 åren har Octavia sålts i fem miljoner exemplar världen över. Efter återintroduktionen av modellnamnet 1996 fram till idag gör det modellen till SKODAs bäst säljande modell.

Nya SKODA Octavia har fått nya, mer strömlinjeformade linjer. De två angränsande strålkastarna i fronten formar ett nytt ansikte för bilen med full LED-teknologi och kritalliknande uttryck. Fronten ger ett bredare och kraftfullare intryck, med mer karaktär och en logotypen som blivit mer framträdande. 

Utrymmet i uppdaterade SKODA Octavia är fortfarande ett av det största i segmentet. Både i sedan- och kombiutförande erbjuder bilen 1782 mm. interiörutrymme och 73 mm. benutrymme bak. Bagageutrymmet rymmer 590 respektive 610 liter för de olika versionerna. Med sätena nedfällda 1580 respektive 1740 liter. Octavia Combi levereras också med en elektronisk baklucka. 

Uppgraderingen av modellen har gett Octavia nya Infotainmentsystem. Alla fyra versioner – Swing och Bolero samt navigationssystemen Amundsen och Columbus – kommer nu med display i glassdesign med touchfunktion. Columbus har nu en 9,2-tumsskärm, samt en WLAN hotspot och, om så önskas plats för SIM-kort med LTE speed för extra snabb anslutning till Internet. SKODA Connect är senaste versionen av connectivitysystem i bilen med ”Infotainment Online” och ”CareConnect”. CareConnect är tillgängligt för samtliga varianter (utom G-TEC) av uppgraderande Octavia. 

Octavia flyttar också fram positionerna vad gäller assistanssystem – med teknologi som hittills varit förbehållen i något högre segment. Om man exempelvis använder Octacvia som dragbil så kan ”Trailer Assistant” ta över styrningen vid backning.   

Ett system för fotgängarskydd kompletterar systemet Front Assist som sedan tidigare har bland annat autobroms. Utöver detta har parkeringsassistansen blivit utvecklad och optimerad. Tack vare den bakre radarn gör systemen Blind Spot Detection och Rear Traffic Alert det säkert att byta fil samt ger hjälp när man backar ut från en parkering. Backkameran hjälper också till här genom att visa omgivningen bakom bilen på monitorn inne i bilen. 

Nya Simply Clever-funktioner har också adderats till uppgraderade Octavia. Bland dessa en nyckel som kan personifieras efter flera olika förare för att spara individuella inställningar, uppvärmbar ratt, fällbara bord i baksätet med mera.  

De fem TSI- och fyra TDI-motorerna som utgör motorprogrammet för modellen kombinerar kraft med låg bränsleförbrukning. Slagvolymen spänner från 1.0 till 2.0 liter och effekten från 84 till 184 hästkrafter. För nästan alla motoralternativ finns en DSG-växellåda med sex eller sju växlar som alternativ till en manuell transmission. SKODA erbjuder också fyrhjulsdrift till 1.8 TSI och 2,0 TDI-motorerna. När det gäller chassiet så erbjuds Dynamic Chassi Control (DCC). Ett system som ger föraren möjligheten att ändra styrning- och chassiinställningar i lägena Comfort, Normal eller Sport.

För ytterligare information kontakta Mikael Sandberg pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-26 26 043,mikael.sandberg@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2015. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
161027 SKODA OCTAVIA 01
161027 SKODA OCTAVIA 01
Ladda ned bild
161027 SKODA OCTAVIA 05
161027 SKODA OCTAVIA 05
Ladda ned bild
161027 SKODA OCTAVIA 02
161027 SKODA OCTAVIA 02
Ladda ned bild
OCTAVIA Dynamic Picture 2
OCTAVIA Dynamic Picture 2
Ladda ned bild
161027 SKODA OCTAVIA COMBI 04
161027 SKODA OCTAVIA COMBI 04
Ladda ned bild
OCTAVIA Dynamic Picture 1
OCTAVIA Dynamic Picture 1
Ladda ned bild
OCTAVIA Dynamic Picture 3
OCTAVIA Dynamic Picture 3
Ladda ned bild

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum