ŠKODA Sverige

ŠKODA på bilsalongen Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden med innovativ hybridteknik

Dela

När den internationella bilsalongen i Genève slår upp portarna i mars är det också debut för en mängd nyheter från ŠKODA – bland annat världspremiär för konceptbilen ŠKODA VISION X som ger en glimt in i framtiden vad gäller hybridteknik och design. Dessutom debuterar nya uppdaterade FABIA och exklusiva KODIAQ L&K – samt nya motorer till SUPERB.

ŠKODA VISION X
ŠKODA VISION X

› ŠKODA VISION X med innovativ hybridteknik ger en glimt in i framtidens teknik hos den tjeckiska tillverkaren
› Världspremiär för uppdaterade ŠKODA FABIA
› ŠKODA KODIAQ L&K: Premiär för den exklusiva toppversionen av succésuven
› Två nya motorer till SUPERB: TSI272 och TSI150
› ŠKODA OCTAVIA RS med 245 hästkrafter och Challenge Plus-paket
› Digital instrumentering tillgängligt för OCTAVIA, SUPERB och KODIAQ

En välfylld ŠKODA-monter väntar de hundratusentals besökarna till årets bilsalong i Genève – och de kan räkna med att både få ta del av viktiga nyheter i det befintliga modellprogrammet från ŠKODA och samtidigt spana rakt in i framtiden i ”Innovation Tunnel”. Här kan besökarna bland annat ta del av de smarta uppkopplade teknikerna inom ŠKODA Connect och resultatet från det innovativa dotterföretaget ŠKODA DigiLab.

Nya ŠKODA VISION X är en konceptbil som representerar framtiden för ŠKODA både vad gäller design och teknik när det kommer till hållbarhet och flexibilitet. Konceptbilen innehåller både klassledande teknik inom uppkoppling och infotainment samt visar på utvecklingen av det märkestypiska designspråket inspirerat av traditionell Böhmiskt glaskonst. Dessutom är VISION X byggd med en helt ny hybrid-drivlina där en biogas-driven fyrcylindrig turbomotor kombineras med eldrift och ger rekordlåga utsläpp av koldioxidutsläpp och bränsleförbrukning.

ŠKODA FABIA är en global storsäljare som uppdateras från topp till tå. En uppdaterad design såväl fram som bak exteriört och nya strålkastare med LED-teknik och nya bakljus ger både ny stil och förbättrad teknik. Interiört har FABIA en uppdaterad instrumentpanel, nyutvecklade säten och nya material. Dessutom har självklart förarassistans- och säkerhetssystemen både blivit bättre och smartare och de ŠKODA-unika ”Simply Clever”-finesserna har också blivit fler till antalet. Från och med uppdateringen kommer FABIA enbart finnas tillgänglig med rappa och effektiva bensinmotorer, i Sverige med 95 och 110 hästkrafter.

Även den prisade succésuven ŠKODA KODIAQ står på scenen i Genève – nu i sin mest exklusiva och lyxiga version någonsin. Uppkallad efter företagets grundare Laurin och Klement är L&K-versionerna de mest bekväma, påkostade och välutrustade ŠKODA-modellerna i programmet. I nya KODIAQ L&K demonstreras det genom uppdaterad exteriördesign och skyhög standardutrustning. 19-tumsfälgar, läderklädsel och digital instrumentpanel är bara några av sakerna som ingår. Dessutom får KODIAQ två nya bensinmotorer i TSI150 och TSI190 som båda har partikelfilter.

Självklart får också flaggskeppet ŠKODA SUPERB och företagets storsäljare ŠKODA OCTAVIA ta del av nyheterna. Till SUPERB uppdateras bland annat motorutbudet med en 1,5-liters bensinmotor med aktiv cylinderavstängning samt en högeffektiv 2,0-litersmotor med 272 hästkrafter.

Dessutom introduceras digital instrumentpanel till de flesta ŠKODA-modellerna. Från modellår 2019 kommer den digitala instrumenteringen finnas tillgänglig till såväl OCTAVIA som SUPERB och till suvarna KAROQ och KODIAQ. Den digitala displayen ersätter de konventionella mätarna och kan anpassas individuellt beroende på humör, körstil och körförhållanden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

ŠKODA VISION X
ŠKODA VISION X
Ladda ned bild
Nya ŠKODA FABIA
Nya ŠKODA FABIA
Ladda ned bild
ŠKODA KODIAQ L&K
ŠKODA KODIAQ L&K
Ladda ned bild
ŠKODA OCTAVIA RS Challenge Plus-paket
ŠKODA OCTAVIA RS Challenge Plus-paket
Ladda ned bild
ŠKODA SUPERB
ŠKODA SUPERB
Ladda ned bild

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär för ny crossover: ŠKODA utökar SUV-familjen24.1.2019 08:18:20 CETPressmeddelande

› En helt ny crossover-modell som kombinerar fördelarna med en SUV med smidigheten hos en kompaktbil › Förstklassiga assistanssystem tillsammans med en modern design och många Simply Clever-funktioner › Världspremiär för den nya ŠKODA-modellen i mars 2019 på den internationella bilsalongen i Genève ŠKODAs nya SUV heter KAMIQ. Ordet KAMIQ kommer från Inuit-folkets språk som lever i norra Kanada och Grönland. Det beskriver något som passar perfekt som en andra hud i varje situation. Med nya KAMIQ presenterar det tjeckiska märket en ny modell som kommer att utöka SUV-utbudet och komplettera KODIAQ och KAROQ. Nya ŠKODA KAMIQ erbjuder det bästa från två världar. Den kombinerar fördelarna med en SUV – hög sitthöjd, bättre överblick, bekväm instigning och urstigning, större markfrigång – med smidigheten och manövrerbarheten hos en kompaktbil. Det gör ŠKODAs stadsanpassade crossover-modell till den perfekta bilen både i och utanför staden. ŠKODA-modellen bygger på Volkswagen Groups modulära pl

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum