SKODA Sverige

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet

Dela

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

ŠKODA VISION X
ŠKODA VISION X

› ŠKODA VISION X ger en glimt in i framtiden för ŠKODAs modellutbud
› Premiär för nya uppdaterade ŠKODA FABIA
› ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement: premiär för den lyxigaste och mest exklusiva suven någonsin från ŠKODA
› Digital instrumentering tillgängligt för OCTAVIA, SUPERB och KODIAQ

ŠKODA är redo för framtiden – och på den internationella bilsalongen i Genève visar man det i företagets “Innovation Tunnel”. Genom interaktiva skärmar beskrivs teknikutvecklingen och såväl de smarta funktionerna som de innovativa lösningarna från dotterföretaget DigiLab. “Innovation Tunnel” står i centrum i mässmontern och här demonstreras också de klassledande teknikerna och mobilitetstjänsterna inom ŠKODA Connect samt självklart allt kring den nya konceptbilen ŠKODA VISION X som kombinerar eldrift med biogas.

ŠKODA VISION X: En stilfull studie med fokus på hållbarhet och flexibilitet
Förutom att nya VISION X bär linjer från nästa generations designspråk hos ŠKODA ger konceptbilen också ett tydligt besked om framtida tekniker hos det tjeckiska företaget. VISION X är en mildhybrid med 48-voltssystem och genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har ŠKODA skapat en klimatsmart, hållbar och flexibel crossover med minsta möjliga klimatpåverkan. Självklart lika rymlig och användarvänlig som en ŠKODA ska vara – och naturligtvis också fyrhjulsdriven.

ŠKODA FABIA: storsäljare i småbilssegmentet med rejäla uppdateringar
Med omfattande uppdateringar gör ŠKODA FABIA premiär i Genève. Med ny design såväl i fronten som baktill har nya FABIA en design som är lika elegant som dynamisk och modern. För första gången erbjuds också LED-strålkastare och LED-bakljus. Interiört har FABIA fått nytt instrumentkluster och nya säten för högre komfort. Självklart har också de aktiva säkerhetssystemen både blivit fler och smartare – vilket också gäller för de ŠKODA-unika Simply Clever-finesserna.

ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement: den mest exklusiva versionen av succésuven
Med ett namn från grundarna av företaget ŠKODA, kromade detaljer, hög utrustningsnivå och en lika smart förpackning är nya KODIAQ L&K till den mest exklusiva suven någonsin från ŠKODA. Små men tydliga designförändringar, men lika sinnrik och väl förpackad med upp till sju sittplatser och extra generös standardutrustning. Bland annat 19-tumsfälgar, digital instrumentering och läderklädsel.

Digital instrumentering och Challenge Plus-paket till OCTAVIA RS
Under bilsalongen lanseras också den digitala instrumenteringen som nyligen haft premiär i ŠKODA KAROQ till nästan hela modellprogrammet, OCTAVIA, SUPERB och KAROQ. Med den ersätts de analoga mätarna i instrumentklustret med en digital display som kan anpassas individuellt efter förarens tycke och smak.
Debuterar gör också Challenge Plus-paketet till snabba OCTAVIA RS som ger både exklusivt utseende och utrustning för såväl interiören som exteriören.

ŠKODA håller presskonferens på bilmässan i hall 2 på tisdag 6 mars, klockan 08:20 – 08:35

ŠKODAs internationella pressajt finns högupplösta bilder på alla nyheter som presenteras i Genève: https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skoda-at-the-2018-geneva-motor-show/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SKODA Sverige
SKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ SKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SKODA Sverige

ŠKODA SCALA vinner eftertraktade Red Dot Award1.4.2019 09:08:37 CESTPressmeddelande

Redan före lansering har ŠKODA SCALA erhållit sitt första hedersbetyg. En jury bestående av 40 internationella experter har belönat den nya kompaktmodellen med prestigefyllda Red Dot Award 2019 i kategorin produktdesign. Detta är den 13:e gången det tjeckiska bilmärket har fått denna eftertraktade utmärkelse. SCALA är den första produktionsmodellen inom ŠKODAs nya designspråk som kommer att definiera utseendet för framtida modeller.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum