ŠKODA Sverige

ŠKODA VISION X: Teknikspäckad framtidsstudie med världspremiär på bilsalongen i Genève 2018

Dela

En helt ny crossover med intressant hybridteknik och ŠKODAs hyllade SUV-design: Nya ŠKODA VISION X. Med världspremiär på bilsalongen i Genève tar nya VISION X med de hyllade egenskaperna och designen från företagets framgångsrika suvar in i ett helt nytt segment av mindre crossovers.

› Nytt hybridkoncept från ŠKODA tar företagets SUV-design till nytt segment
› Vackra proportioner och tredimensionella ytor karaktäriserar exteriördesignen
› Stora skärmar och imponerade ljustekniker formar interiören
› Den nya crossover-modellen blir den tredje produktionsmodellen från ŠKODA att erövra ett helt nytt segment
› ŠKODA fortsätter att växa och fler SUV-modeller är en grundpelare i ŠKODAs Strategy 2025

Nya VISION X är skapad för utmaningar. Med sina nätta proportioner men samtidigt rymliga interiör är det en kompanjon som passar lika bra i stadstrafiken som på långväga äventyr. Den FlexGreen-lackerade hybridstudien framhäver karossens raka linjer och tydliga konturer som karaktäriserar exteriören på ŠKODA VISION X. Med kontrastlackerat tak i antracit-färg ges dessutom en sportig accent samtidigt som stötfångare, markerade sidor, ett stort panoramaglastak och 20-tumsfälgarna skapar ett kraftfullt och äventyrslystet uttryck. Den skarpa designen är som alltid hos ŠKODA inspirerad av landets traditionella glashantverk.

Interiören i nya ŠKODA VISION X symboliserar ett helt nytt designspråk. Den breda och ergonomiskt utformade instrumentpanelen med fristående displayer dominerar förarplatsen. Infotainmentsystemet och alla uppkopplade tjänster kan enkelt och smidigt nås via skärmen, samtidigt som upplysta element av glaskristall skapar en hemtrevlig och varm atmosfär.

Nya ŠKODA VISION X är den tjeckiska biltillverkarens vision av den framtida moderna crosovern och genom att bredda den framgångsrika SUV-familjen med en tredje modell kommer ŠKODA nå ytterligare kundgrupper. Att utöka och utveckla det snabbt växande SUV-segmentet är en grundpelare i företagets strategi till 2025. Då kommer också var fjärde bil som ŠKODA levererar globalt vara en laddhybrid eller ren elbil.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum