Skogsstyrelsen

Skogen behöver fler kvinnor

Dela

Skogsbranschen behöver fler kvinnor och fler kvinnor som äger skog behöver bli aktiva skogsbrukare. Den 8 juni arrangeras en skogskväll i Umeå som ska inspirera fler kvinnor att ta klivet ut i skogsbranschen.

Västerbottens landshövding Magdalena Andersson inleder kvällen, vars tema är ”Från frö till färdig produkt”. Kvinnliga representanter från både skogsnäring och myndigheter i Västerbotten möter upp deltagarna i Tomteboskogen för att berätta om skogsskötsel, naturvård, om de nyttoprodukter skogen ger samt om skogens rekreations- och friluftsvärden.

– Syftet är att locka och engagera kvinnor att bli mer aktiva i sitt brukande samtidigt som vi vill visa att skogen är en bransch för kvinnor, säger Carina Jensen, distriktschef, Skogsstyrelsen.

Kvällen är ett samarrangemang mellan Skogsstyrelsen, Norra skogsägarna, SCA, Martinsons, Sveriges Lantbruksuniversitet, Länsstyrelsen, Husqvarna i Västerbotten, Jägareförbundet Västerbotten, Spillkråkan, Vimek, Liljaskolan, Naturbruksgymnasiet Burträsk och Umeå kommun.

Tid: onsdag den 8 juni kl.17.00–21.00
Plats: Tomteboskogen, Umeå

Medier är välkomna att delta under hela eller delar av träffen. Anmäl er gärna i förväg till Carina Jensen, Skogsstyrelsen.

Mer information:
Carina Jensen, distriktschef, Skogsstyrelsen, 090–15 83 45
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036–35 93 30

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum