Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen fortsätter publicera avverkningsanmälda områden

Dela

Skogsstyrelsen utvecklar sitt ställningstagande idag i en debattartikel.

Sedan februari år kan avverkningsanmälda områden ses i några av Skogsstyrelsens kartor på internet. Synpunkter på publiceringen har inkommit från bland andra skogsägarföreningar.

– Med facit i hand inser vi att detta skulle ha kommunicerats tydligare och att synpunkter från skogsägarna borde tagits in. Vår slutsats, att publicera, hade förmodligen blivit densamma, men vi hade troligen uppnått en större förståelse för fördelarna med digital publicering, säger Patrik André, enhetschef, Skogsstyrelsen.

I en debattartikel, publicerad i Altinget idag, redogör Skogsstyrelsen för sin ståndpunkt och visar bland annat på fördelarna med att kartor över avverkningsanmälda områden finns digitalt.

Läs debattartikeln på Altingets webbplats.

Mer information:
Herman Sundqvist, generaldirektör, Skogsstyrelsen, 036–35 94 30
Patrik André, enhetschef, Skogsstyrelsen, 036–35 93 43
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036–35 93 30

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

Utvärdering: arbetet för en jämställd skogssektor går för sakta – 30 förslag på åtgärder6.12.2018 09:00Pressmeddelande

Jämställdhetsarbetet inom skogssektorn går för sakta, till och med bakåt inom några områden. Det visar den första stora utvärdering som gjorts av jämställdhetsstrategin som togs fram 2011 och som presenteras på den nationella skogskonferensen i Upplands Väsby i dag. Samtidigt lägger Skogsstyrelsen fram 30 förslag på åtgärder för att få skjuts på arbetet.

Förslag: så kan tillväxten öka i skogen12.11.2018 08:00Pressmeddelande

För första gången har Skogsstyrelsen i samverkan med skogsnäringen, forskning och den ideella miljörörelsen, tagit fram en mängd konkreta förslag på hur svensk skogsproduktion skulle kunna bli effektivare. I en ny rapport ges bland annat förslag på hur skogsskadorna kan minska, en förbättrad klövviltsförvaltning, och hur man kan sköta skogen för högre tillväxt och stärkta miljövärden. Förslagen ska nu diskuteras vid fyra seminarier runt om i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum