Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen öppnar kontor i Borlänge

Dela

Torsdagen den 23 februari är det öppet hus på Skogsstyrelsens nya kontor i Borlänge. Under hela dagen kan skogsägare prova att få rådgivning via Skogsstyrelsens e-tjänster.

Skogsstyrelsen beslutade 2016 att flytta kontoret i Falun till Borlänge. Samtidigt stängs Skogsstyrelsens kontor i Rättvik och Ludvika. Totalt blir det sju personer på Borlänge-kontoret, bland andra personalen från de kontor som stängs.

– Vi är färre personer på södra Dalarnas distrikt, vilket har inneburit att vi blivit få på vissa kontor. Ur arbetsmiljösynpunkt är det viktigt att vår personal inte behöver sitta ensamma. Den sociala delen är nog så viktig för den goda arbetsplatsen, säger Rune Arvidsson, distriktschef, Skogsstyrelsen.

Borlänge valdes eftersom orten har bra kommunikationer, såväl inom Dalarna som till Uppsala och Stockholm där många av Skogsstyrelsens utbildningar och träffar sker för skogsägare som äger skog i Dalarna, men bor i andra län.  

– De senaste åren har vi också märkt att behovet av att besöka våra kontor har minskat betydligt. Idag kan skogsägarna göra mycket via våra olika e-tjänster istället – och det finns också möjlighet att få rådgivning den vägen. Självklart ska vi även fortsatt ha en god lokal kännedom och finnas ute i skog och mark, säger Rune Arvidsson

Under dagen kan skogsägare få prova på att få rådgivning via e-tjänsten Mina sidor. Vid två tillfällen, kl.15.00 och kl.17.00 visas dessutom ett flertal av de olika e-tjänster som finns för att underlätta skogsägarnas vardag.

Tid: 23 februari kl.9.00–17.00
Plats: Hantverkargatan 13, Borlänge

Mer information:
Rune Arvidsson, distriktschef, Skogsstyrelsen, 023–587 95
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036–35 93 30

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum